3 looks die een comeback maakten in 2022

0
Share

Het einde van het jaar is in zicht: tijd om terug te blikken op 2022. Welke fashion statements waren nou écht hot en welke ook juist niet? In deze blog benoemen we drie trends die ons verrasten, maar die we de komende tijd nog niet kunnen wegdenken uit ons landschap. Lees snel verder en raak geïnspireerd!

1. De gouden ketting

Jarenlang waren we bang om de gouden ketting te dragen. Mensen vonden het kortaf en in sommige gevallen zelfs pretentieus. Wanneer je aan gouden kettingen dacht, dacht je misschien wel direct aan rappers die met veel te grote kettingen rondlopen, maar niet meer! In 2022 kwam de gouden ketting helemaal terug. In combinatie met andere gouden juwelen (oorbellen, ringen) en een simpele zwarte of witte look, schittert de gouden ketting. Dit zien we de komende tijd niet veranderen: goud blijft een prachtige kleur die in zo veel mogelijk manieren moet worden laten zien.

2. De leren jas

In 2022 leek The Matrix de meest bekeken film: de lange leren jas kwam weer helemaal terug! Misschien lijkt dit je tegenstrijdig met het opkomende belang voor verduurzaming, maar dat is gelukkig geen probleem. Wil jij een échte coole leren jas, dan ga je naar een tweedehands winkel! Om je look compleet te maken, raden we je aan een leren jas te kopen die net iets groter is dan je gewend bent. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de leren jas jou in beslag neemt, maar een grotere jas in combinatie met losse, oversized kleding is dé look!

3. Loafers

Loafers waren voor 2022 schoenen voor rijke mannen op zakelijke meetings, maar in 2022 veranderde dit beeld. De grote, dure merken waren altijd al fan van de loafer (denk aan de Gucci loafer), maar dit jaar werd de schoen ook toegankelijk voor liefhebbers die niet zo’n budget hadden. De voornaamste speler hierin was Dr. Martens. Dit schoenenmerk wordt onder een bepaald publiek erg geliefd, dus toen zij ervoor kozen ook loafers op de markt te brengen, kon de wereld slechts volgen. Niet erg, want loafers maken jouw business casual look helemaal af!

Waar schitter jij in?

Heb jij deze items al in je kast liggen, of kies jij toch voor je eigen stijl?

Related Posts