5x waarom chocolade bij een gezonde leefstijl past

0
Share

Oh jeetje, ben jij ook zo’n chocoladefreak? Begin bij de meeste vrouwen over chocolade te praten en je hebt hun aandacht – lol! Chocolade heeft de reputatie om niet de meest verantwoorde voedingskeuze te zijn en wordt in de meeste gevallen zelfs als ongezond bestempeld. Dit komt nu echter tot een ommekeer, want recente studies tonen aan dat het helemaal niet zo erg is. In dit artikel geven we 5 redenen waarom je echt wel wat vaker chocolade mag eten. Lees snel verder!

Onderdeel van een healthy lifestyle

Chocolade is gemaakt van cacao, wat verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Daarbij is het wel belangrijk om chocolade te kiezen met een hoog gehalte aan cacao (minimaal 72%) om er daadwerkelijk van te profiteren. Chocolade met een lager cacaopercentage bevat ook meer suiker, wat het nogal ongezond maakt. Dit is waarom pure chocolade is toegestaan in een healthy lifestyle:

1. Vitaminen en mineralen – Je zou het misschien niet verwachten, maar chocolade bevat vitamines en mineralen, zoals vitamine A en B, magnesium en calcium, wat bijdraagt aan je micro-inname!

2. Antioxidanten – Cacao bevat een hoog gehalte aan flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die onderdeel zijn van polyfenolen, een element uit planten. Deze antioxidanten verlagen het risico op kanker en hart- en vaatziekten. Ook verlaagt het de bloeddruk en het slechte LDL-cholesterol. Ook helpt het je huid te beschermen tegen veroudering (ook niet geheel onbelangrijk).

3. Een blij gevoel – Het eten van een stuk chocolade helpt je echt om je beter te voelen, omdat het endorfine en serotonine in je hersenen produceert, die je een gevoel van opwinding en ontspanning geven. Dus de volgende keer dat je je een beetje down voelt, geniet dan gewoon van een chocoladereep!

4. Helpt om af te vallen – Dagelijks een stuk chocolade eten kan je helpen om minder te snacken, waardoor je wat kilo’s kwijtraakt terwijl je je toch vol en voldaan voelt. Je moet natuurlijk niet voor de hele reep gaan, anders heb je het tegenovergestelde effect.

5. Gezond bakken – Het gebruik van cacao is een goede manier om je snacks op smaak te brengen! Voeg wat rauw cacaopoeder toe aan je zelfgemaakte taarten, muffins, pannenkoeken, enz. Er zijn op het internet verschillende recepten met chocolade te vinden. Succes!

Related Posts