Je ontkomt er niet aan; ouder worden!

0
Share

Don’t you worry… dat je ouder wordt maakt je natuurlijk heus niet een stukje minder knap of mooi. Toch zijn er een hoop mensen die zich druk maken om een rimpeltje extra, of een stukje doffe huid. Voor de mensen die er liever nog steeds bijlopen als dat ze 10 jaar geleden deden, zijn er gelukkig een hoop oplossing. Je kan kiezen voor een botox treatment, miradry proberen, je grijze haren laten verven bij de plaatselijke kapper of corrigerend ondergoed dragen tegen een opkomend buikje. Maar soms heb je geen zin om van alles te ondergaan, wil je je gewoon lekker voelen in je lichaam zonder behandelingen te doen. Gelukkig zijn er een aantal huis- tuin- en keuken-tips die jou kunnen helpen er weer stralend en jong uit te zien, zonder dat je daarvoor naar een kapper of dokter hoeft te gaan!

RRR

Weet jij wat RRR betekent? Rust, reinheid en regelmaat! Bij sommigen met de paplepel in gegoten, anderen moeten het nog ontdekken. Wanneer je deze drie ‘’regels van de R’’ toepast in jouw leven, zal je al snel merken dat jouw huid een stukje minder dof wordt. Dus zorg ervoor dat je een ritme toebrengt in jouw dag, en niet elke nacht een ander aantal uren slaapt. Wat slaap betreft, slaap genoeg en heb niet te veel afleiding voor je eindelijk in bed ligt; dat zou je bedrust kunnen verstoren. Tot slot, reinheid; reinig jouw leven en lichaam goed en grondig. Drink niet te veel alcohol, maar kies water instead! En zorg er uiteraard voor dat je jouw gezicht grondig wast wanneer je naar bed gaat!

Kwakzalver of is het echt waar?

Je hoeft de keuken maar in te duiken om een paar fijne middeltjes te prepareren waarmee wordt geclaimd dat jouw huid een stukje meer gaat stralen. Zo kan je jouw gezicht bijvoorbeeld insmeren met olijfolie; je huid wordt hier een stukje minder dof én ontzettend zacht van! Een ander middeltje dat veel wordt gebruikt is citroensap; het gebruik van dit sap kan de dode huidcellen van jouw gezicht wrijven en daarbij kan het je rimpels doen verzachten. Citroensap kan ook worden gebruikt in je haar; hierdoor wordt het lichter en vallen de grijze plukjes wellicht iets minder op! Tot slot is Aloë Vera altijd een goed idee; wellicht niet in de keukenkast staan maar zeker een huis- tuin- en keukentip!

Related Posts