Zelf carnavalskleding maken? Wij helpen je op weg

0
Share

Vind je het lastig om een origineel carnavalskostuum te bedenken? Of zonde van je geld om een heel pak te bestellen dat je vervolgens slechts één keer per jaar draagt? Dan is het misschien wel een goed idee om zelf een carnavalskostuum te maken. Ondanks dat het wat extra tijd en moeite kost zorgt een leuk zelfgemaakt carnaval kostuum vaak voor extra veel bekijks en levert het vaak positieve reacties op van omstanders. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor het soms lastig kan zijn om te beginnen, vandaar in deze blog wat tips om je op weg te helpen.

Als wat ga je verkleed?

Bijna alle carnavalskostuums zijn gebaseerd op personages of objecten. Alle carnavalswinkels bieden bijvoorbeeld “carnavalskleding dames” aan. Maar hoe vaak zie je wel geen engeltjes, hippies, soldaten of politievrouwen rondlopen. Het is dus misschien juist leuk om als “zooitje ongeregeld” te gaan. Combineer de raarste kleuren met de gekste items. Naast dat dit vaak een ontzettend grappig gezicht is, drukt een zelfgemaakt carnaval kostuum in deze stijl vaak erg veel van de kosten.

Hoe gekker hoe beter

Carnaval staat natuurlijk bekend als een knotsgek feest, te gek bestaat tijdens carnaval eigenlijk niet. Wees dus vooral niet bang dat je met je zelfgemaakte kostuum voor schut loopt of dat andere mensen het niet leuk gaan vinden. Het kan erg leuk en kostenbesparend zijn om oude kleding te hergebruiken en een nieuw leven te geven in jouw carnavalskostuum. Houd vooral niet teveel rekening met dat de kleuren bij elkaar moeten passen of dat de outfit perfect moet zitten.

Wil je nou echt los gaan en zelf iets maken, denk dan goed na over welke stoffen je wilt gebruiken. Een stof die zeker aan te raden valt is Alcantara, deze stof voelt lekker zacht aan, slijt niet zo snel en is gemakkelijk schoon te houden. Ideaal voor jouw carnavalskostuum.

Rekening houden met de temperatuur

Carnaval is natuurlijk niet in de warmste tijd van het jaar, in februari kan het vaak erg koud zijn. Echter, binnen in de kroeg is het vaak juist ontzettend warm. Wil je dus zelf carnavalskleding maken? Dan is het slim om met laagjes te werken, doe bijvoorbeeld een leuk vest aan zodat je deze buiten lekker aan kan en binnen om je middel knoopt of op de kapstok hangt.

Makkelijk uit te wassen

Of je het nou wilt of niet, je outfit gaat vies worden. Vooral als je meerdere dagen achter elkaar carnaval gaat vieren is het slim om met jouw zelfgemaakte carnavalskostuum rekening te houden met de uitwasbaarheid. Het is erg fijn als je carnavalskleding hebt die snel droogt, zodat je niet de volgende dag nog met natte kleren zit wanneer je net wilt vertrekken.

Knutselen maar

Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, tijdens Carnaval is niks té fout. Hierdoor kan het zelf maken van een carnavalskostuum eigenlijk alleen maar goed komen. Dus wat houdt je tegen? Op het internet zijn genoeg voorbeelden van leuke zelfgemaakte carnavalskostuums te vinden. Zo ging bijvoorbeeld Wilbert van Cuijk afgelopen Carnaval als positieve zelftest, erg toepasselijk gezien die periode natuurlijk. Ga dus op zoek naar wat inspiratie en ga helemaal los bij het maken van jouw carnavalskostuum.

Related Posts