Graffiti kunst voor jong en oud

0
Share

Behalve dat het veilig is, is graffiti kunst voor jong en oud een uitstekende manier om je vaardigheden te oefenen zonder jezelf in gevaar te brengen. Je leert hoe je kleur kunt gebruiken op een subtiele maar krachtige manier, waardoor je prachtige kunstwerken kunt maken zonder dat ze te luid of te overheersend zijn. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe manier om met street art bezig te zijn – of als je gewoon wat nieuwe inspiratie wilt voor je volgende muurschilderingsproject – kijk dan eens naar de workshops die komen gaan.

De voordelen van het volgen van een workshop op het gebied van graffiti 

De graffiti workshop is een uitgelezen kans om kennis te maken met de kunst van graffiti. De workshop begint met een korte inleiding over de geschiedenis van graffiti en het ontstaan ervan. Daarna ontvang je een aantal tips en trucs bij het maken van je eigen graffiti, die op de muur kan worden geschilderd. Het hele proces wordt gevolgd door een open doek waar je de kans krijgt om iets geweldigs te creëren.

Het begint met de juiste soort voorbereiding

De workshop is geschikt voor alle leeftijden en er is geen voorafgaande ervaring vereist. Het is slim om comfortabele kleding te dragen aangezien je enkele uren gaat schilderen. Ook is het slim om minstens 15 minuten voor de starttijd aanwezig te zijn, zodat er aan het begin van elke sessie snel kan worden gestart.

Wat is het verschil van traditionele graffiti?

Hoe verschilt dit van traditionele graffiti? Om te beginnen gebruik je geen spuitbussen, maar kwasten en verf op waterbasis. Je kunt ook werken met een team van andere kunstenaars of alleen als het aankomt op een graffiti muurschildering. En omdat het gebeurt op doek in plaats van muren (en vaak binnen), is er geen angst om gearresteerd te worden of erger! Graffiti is een kunstvorm die al sinds de oudheid bestaat, en die zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld tot meer dan alleen woorden en letters. Tegenwoordig zie je misschien mensen op verlaten gebouwen muurschilderingen aanbrengen van hun favoriete muzikanten of sportteams. Misschien zie je mensen muren beplakken met hun eigen namen of symbolen – gewoon omdat ze een beetje kleur en persoonlijkheid willen toevoegen aan de wereld om hen heen. Redenen genoeg dus om dit zelf ook een keer uit te gaan proberen tijdens een leuke workshop.

Related Posts