Welke leverancier past bij mij?

0
Share

Verstuur jij met je bedrijf dagelijks veel pakketjes, dan is het fijn om te weten dat je samenwerkt met een leverancier die jouw pakketten verstuurt zoals jij wil dat dit gebeurt. Deze leverancier vinden is minder makkelijk dan je misschien zou verwachten, omdat er in Nederland erg veel verschillende opties zijn. We benoemen er vijf, zodat jij kunt kijken of ze wat voor je zijn!

1. PostNL

De grootste leverancier in Nederland is PostNL. Deze oranje bussen zie je overal in het land rijden. Dit is niet gek: PostNL is een betrouwbaar bedrijf dat met de juiste instructies je pakketten nog dezelfde dag levert. De specialisatie van PostNL is het versturen van pakketten: wanneer jij pallets versturen wil, is een andere leverancier mogelijk een betere optie.

2. DHL

Waar je met PostNL binnen de Benelux je pakketten verstuurt, zit je met DHL goed over de hele wereld. Hier heb je ook niet alleen te maken met kleine pakketjes: DHL zegt ook zeker geen nee tegen het versturen van pallets. Wanneer jouw bedrijf zich op meerdere continenten heeft gevestigd, is het handig om DHL te kiezen als leverancier, omdat je hiermee één leverancier voor het hele bedrijf hebt.

3. Instabox

Omdat online bestellingen nog steeds enorm toenemen, denken bedrijven steeds meer na over hoe ze hun bezorgingen zo klantvriendelijk kunnen maken. Een manier om hierop in te springen, is door te werken met kluisbezorging. Instabox staat hier bekend om: met kluizen op verschillende plekken in Nederland, maken ze het voor hun klanten mogelijk om een pakketje op te halen wanneer deze geleverd is. De klant krijgt een unieke kluiscode en heeft hierdoor als enige toegang tot diens pakketje. Het moment van ophalen bepaalt de klant zelf: zo hoef je dus niet constant thuis te zijn wanneer je een pakketje verwacht.

4. Budbee

Een andere manier om op deze klantvriendelijkheid in te springen, is door op andere tijden te leveren. Budbee is een mooi voorbeeld hiervan: zij leveren voornamelijk ’s avonds, omdat minder mensen dan werken. Budbee is een goede uitbreiding van jouw verzendingen als je veel bestellingen ontvangt vanuit Scandinavië. Hier hebben ze namelijk al een groot marktaandeel – het zal niet lang duren totdat ook Nederland volgt.

5. Fietskoerier

Hecht jij veel waarde aan een ecologische manier van versturen, dan is het slim om Fietskoerier te overwegen. De naam geeft het al weg: deze koerier levert pakketten op een fiets. Helaas is Fietskoerier nog niet in het hele land beschikbaar, maar de vraag hiernaar wordt steeds groter, dus het zal niet lang meer duren totdat dit het geval is.

Vind jouw koerier met Shops United!

Als jij moeite hebt om de juiste leverancier te vinden, raden we aan om eens een kijkje te nemen op www.shops-united.nl! Zij hebben enorme kennis over het Nederlandse koerier-landschap en helpen je graag om de perfecte match tussen te vinden met jouw bedrijf. Zo ben je gegarandeerd van een levering die past bij hoe jij dit voor ogen ziet. Creëer je account en ervaar het zelf!

Related Posts