Dit is wat jij allemaal moet weten over een keyboard!

0
Share

Wereldwijd is het keyboard een erg populair instrument. Een belangrijke reden voor deze populariteit is omdat een keyboard veel verschillende geluiden kan produceren. Hiermee kunnen er dus veel nummers worden gespeeld op een keyboard. Het keyboard is dus een instrument voor iedereen. Voordat je een keyboard aanschaft, is het belangrijk om te weten waar je precies naar zoekt. Zoek jij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen, of juist niet? Zoek jij een keyboard met 54 toetsen, 49 toetsen of toch met 88 toetsen? Lees dit blogartikel voor meer informatie over het keyboard.

Meer informatie over de toetsen van een keyboard

De toetsen van een keyboard hebben twee kleuren, namelijk wit en zwart. Op een keyboard zitten minder zwarte toetsen dan witte toetsen. De zwarte toetsen zijn halve noten. De witte toetsen zijn vernoemd naar de eerste zeven letters van het alfabet, dus van de letter A tot en met G. Een keyboard met alleen maar zwarte toetsen is veel te onoverzichtelijk, daarom zijn zwarte toetsen ontstaan. Het opzoeken van noten is erg ingewikkeld zonder zwarte toetsen. Zwarte toetsen help bij het vinden van de juiste noot.

Vroeger was een keyboard niet wit met zwart. De voorganger van het keyboard is de orgel. De toetsen van een orgel waren gemaakt van ivoor. Ivoor was een omstreden onderwerp en het later werd de handel in ivoor verboden. Omdat de handel werd verboden moest er gezocht naar een alternatief. Het alternatief van ivoor was hout met een laagje kunststof. Als dit verbod er nooit was gekomen, hadden wij wellicht nog steeds keyboard gespeeld met toetsen van ivoor.

Hoe is een keyboard ontstaan

Een keyboard is voortgekomen uit de orgel. De orgel is een groot instrument en het is lastig om van a naar b te krijgen. Hiervoor werd dus een alternatief bedacht. in 1964 bouwde Bob Moog de eerste Synthesizer. De voorloper van een keyboard is een synthesizer. Rond 1980 werd het eerste keyboard geproduceerd.

MaxiAxi

Heb jij interesse in het aanschaffen van muziekinstrumenten? Neem dan een kijkje bij MaxiAxi. Met een ruim aanbod in muziekinstrumenten zit er vast wat voor jou tussen! Het team met specialisten helpt jou ook graag verder.

Related Posts