Dit zijn de VR trends van 2022

0
Share

Virtual reality is een veelzijdige technologie die momenteel zeer snel aan het groeien is. De redenen hiervoor zijn de toepassingen van VR. Het heeft enorm veel mogelijkheden en voordelen waarvan mensen kunnen profiteren. Het virtual reality technologie kan zorgen voor verschillende ervaringen zoals entertainment, shopping, training en genezing. De producten worden nu ook gebruiksvriendelijker en slimmer. Veel meer mensen zullen dus toegang krijgen tot deze technologie.

Wat is Virtual reality en hoe zit het in elkaar? In virtual reality wordt er een kunstmatige wereld gesimuleerd door een computer. Deze 3D-omgeving kun je zien door een speciale VR-bril te dragen. Het wordt ook een head-mounted display genoemd, omdat deze bril een klein scherm heeft voor elke oog. Door het virtual reality-bril aan te doen wordt je midden in een realistische omgeving geplaatst. Het buitenwereld wordt dan afgesloten en je zul in de computer gesimuleerd omgeving bepaalde interactieve situaties kunnen ervaren.

In een VR wereld kun je rondkijken, bewegen, horen en bepaalde leerzame activiteiten uitvoeren. Je kunt jezelf of een personage besturen met het gevoel alsof de virtuele wereld het werkelijkheid is. Dit wordt mogelijk gemaakt door VR brillen, controllers en een aantal hightech sensoren en meters. We zien een aantal bedrijven die grote stappen maken in het ontwikkelen en produceren van betere VR-headsets. Ook worden ze minder duur ten opzichte van de vorige varianten. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar drie belangrijke virtual reality trends van 2022.

VR showrooms en augmented shopping

Fabrikanten zijn aan het experimenteren met VR showrooms. Hiermee kunnen ze producten uit hun assortiment laten zien aan de klanten zonder dat het werkelijk in de showroom is. De hele showroom wordt dan volledig virtueel gemaakt met behulp van VR apparatuur. Er zijn enkele autofabrikanten die deze mogelijkheid al bieden.

Het voordeel van VR showrooms is dat de fabrikanten enorm veel producten aan de klanten kunnen vertonen in een kleinere ruimtes. Met deze technologie kunnen ze hun automodellen laten zien met alle mogelijke functies, kleuren, stijlen en combinaties. Het wordt ook augmented shopping genoemd en het zal ook mogelijk zijn voor andere fysieke producten. Je zal ze virtueel kunnen bezichtigen of vergelijken en dan het beste keuze maken.

Simulaties en trainingen

Sport atleten en het leger zijn VR trainingen aan het creëren. Dit wordt gedaan door verschillende trainingsituaties te simuleren. In het sportindustrie kan deze technologie gebruik worden tijdens het trainen van atleten. Het doel is om prestaties te verbeteren en te analyseren. In het leger kan men van een veilige omgeving getransporteerd worden naar gevaarlijke plaatsen en situaties. Soldaten in opleiding worden dan getraind door verschillende simulaties. Ze kunnen dan procedures en besluitvorming oefenen. Het repliceren van de trainingsituaties met VR kan leiden tot lagere opleidingskosten.

Gaming

VR gaming is een soort van entertainment die steeds meer in populariteit blijft stijgen. Het is een toepassing voor virtual reality die dagelijks gebruikt kan worden. In VR gaming kan men de wereld door de ogen van een gamepersonage ervaren. Het is een zeer meeslepend manier van gamen, want je zult jezelf volledig in de gamewereld bevinden. Er zijn een groot aantal VR spellen die worden gelanceerd in 2022. Je kunt genieten van genres zoals adventure, openwereld, horror, puzzels, en first person shooters.

Related Posts