Een goedkope nieuwe iPhone? Dat zal!

0
Share

Een refurbished iPhone kopen. Moet je dat doen? Het korte antwoord: in deze tijden zeker! Ik heb er zelf eentje besteld en ik moet zeggen dat ik het een van de beste bestedingen uit mijn leven vond. Ik ga jullie in dit blog meer vertellen over de voordelen van refurbished en wat alle mogelijkheden zijn.

Wat is refurbished precies?

Ik wist dit zelf eerst ook niet, maar ‘refurbished’ betekent dus ‘gereviseerd’ of ‘gerestaureerd’. Een refurbished iPhone is dus een iPhone die al door iemand anders eerder is gebruikt. Desondanks zijn deze toestellen uiterst zorgvuldig gereinigd, dus ik hoefde me ook geen zorgen te maken dat er nog duidelijke gebruikerssporen op zaten. Ik bestelde voor mezelf namelijk een iPhone 12 Pro en de enige gebruikerssporen zijn dus krassen en deuken die niet te fixen waren. Maar technisch is de refurbished iPhone dus even goed als nieuw. Ik heb zelf voor de gradatie ‘zichtbaar gebruikt’ gekozen, dus vandaar de krassen. Maar ik denk dat als ik voor ‘zo goed als nieuw’ had gekozen, dat deze vrijwel krasvrij zou zijn, aangezien het bij mij nu eigenlijk wel meevalt.

Welke moet jij nemen?

Goed, dat was mijn korte verhaal. Ik kreeg namelijk de vraag vanuit mijn naasten wat ik van refurbished vond en ben me toen pas gaan verdiepen in het hele concept. Ik ben ook verder gaan kijken naar welke toestellen ik zelf anderen zou aanraden, want er is echt een aantal zeer mooie deals. Neem bijvoorbeeld de iPhone XS refurbished. Ik heb dit toestel zelf ook gehad en eigenlijk was dit toestel qua snelheid nauwelijks aan vernieuwing toe. Dus ik denk als je deze refurbished koopt, dat je dan een hele goede deal te pakken hebt. Zeker als de prijs belangrijk vindt, zou ik zeker de iPhone XS refurbished kopen.

Of ben je meer op zoek naar kleurrijk

Hoewel ik zelf niet heel kleurrijk ben ingesteld, is de iPhone 11 ook een serieuze keuze. Ook dit toestel heeft een interessante prijs-kwaliteitverhouding. Deze iPhone is iets nieuwer dan de iPhone XS en is daarmee een stukje sneller. Ook is dit toestel een stukje groter. Maar waar het allemaal om draait zijn de kleuren waarin de iPhone 11 beschikbaar is. Het zijn er namelijk zes dus er is voor iedereen wat wils. Ben je kleurrijk ingesteld en wil je graag de snellere iPhone? Dan zou ik de iPhone 11 refurbished kopen.

Mijn laatste advies

Na mezelf goed ingelezen te hebben, kwam ik erachter dat er een aantal refurbished partijen zijn die over een keurmerk beschikken. En nee, dan bedoel ik niet het keurmerk Thuiswinkelwaarborg (ook belangrijk), maar voornamelijk het keurmerk Refurbished. Partijen met dit keurmerk leveren simpelweg de betere kwaliteit refurbished iPhones omdat ze aan een aantal hogere eisen voldoen die door een onafhankelijke partij (TUV) zijn opgesteld.

Related Posts