Enkelasser aanhanger: simpel te gebruiken!

0
Share

Ben jij nou opzoek naar een makkelijke aanhanger voor de basics? Dan zijn enkelasser aanhangers wel wat voor jou! De enkelasser aanhanger is namelijk het lichtste van alle aanhangers, daardoor kan je deze makkelijk met de hand ook maneuvreren als dat nodig is. In deze blog gaan we jou een aantal leuke dingen vertellen over de enkelasser aanhanger en natuurlijk hoe je deze kan gebruiken en wat voor types en soorten er zijn.

Wat is een enkelasser aanhanger?

Een enkelasser aanhanger is een aanhanger met één as. Hierdoor kan deze niet veel gewicht laden en daarom zijn deze het vaakst te vinden met 750 kg laadvermogen. Uiteraard zijn er wel zwaardere enkelasser aanhangers. Deze zijn dan al snel geremd en kunnen lopen tot 1800 kg laadvermogen. Enkelassers kunnen dus geremd of ongeremd zijn, dit betekent dat als je een ongeremde enkelasser aanhanger hebt, er geen remsysteem aanwezig is. Hierdoor moet het trekkende voertuig de volledige remmende werking voorzien. Bij een geremde enkelasser aanhanger heb je dus wel een remsysteem dat mee remt als de auto ook remt. 

Soorten enkelasser aanhanger

Natuurlijk zijn enkelassers niet allemaal hetzelfde, er zijn verschillende soorten. Je kan bij bijna elk type aanhanger wel een enkelasser vinden. Denk bijvoorbeeld aan de standaard aanhangers, zoals enkelas bak- of plateauwagens. Maar natuurlijk zijn er ook gesloten enkelassers, dat is erg handig in de winter of bij slecht weer. Een enkelas bagagewagen wordt veelal gebruikt door vakantiegangers die hier hun koffers etc. in meenemen. 

Ben jij van plan voertuigen te vervoeren? Zoek dan eens naar de enkelas transporters. Bijvoorbeeld een machinetransporter, erg handig voor een kleine machine. Het vervoeren van motoren kan ook bij enkelasser motortrailers. Hierin heb je soms ook nog de keuze om een zakbare motortrailer te nemen, waardoor het laden en lossen kinderspel wordt! Ben je vaak in de tuin aan het werk, maar zoek je een niet te grote aanhanger daarvoor? Dan heb je geluk! Er bestaan ook enkelasser kippers, ideaal voor het vervoeren van tuinafval.

Een enkelasser aanhanger gebruiken

In het gebruik zal een enkelasser aanhanger wel anders aanvoelen dan een tandemas of tridemas aanhanger. Dit komt omdat er ook minder banden aanwezig zijn die het wegdek aanraken. Het achteruitrijden met een aanhanger zal ook wennen zijn, als je een andere aanhanger gewend bent. Dat komt omdat de draaicirkel anders zal zijn. Doordat er maar 1 as aanwezig is, kan het zijn dat als je te hard over hobbels rijdt, de enkelasser aanhanger zal gaan stuiteren. Daarom raden wij aan altijd voorzichtig te rijden, met of zonder enkelasser aanhanger!

Meer enkelasser informatie?

Vraag je je na het lezen af waar je een enkelasser kan vinden? Neem eens een kijkje bij de enkelassers van Aanhangwagendirect.nl, daar hebben ze een groot aanbod enkelasser aanhangers. Ook bieden ze bij Aanhangwagendirect aanhanger onderdelen aan, zo kan je ook vaak de meeste onderdelen vervangen. Het huren van een enkelasser aanhanger kan ook bij Aanhangwagendirect. Daarnaast kan je met vragen terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect. 

Related Posts