Hoe word je een pro-gamer

0
Share

Dus je zit langdurig thuis, gamet er een beetje op los, maar wil je skills eigenlijk naar een hoger niveau tillen. Ja, je wil pro-gamer worden! Hoe doe je dat precies? Nou, let maar goed op, want met de volgende tips versla je straks al je vrienden en strijd je om de big bucks! 

Training

Ze zeggen weleens dat je 10.000 uur moet oefenen voordat je een instrument écht goed kunt bespelen. Dus ja, goed worden in iets kost tijd. Met e-sports is dat niet anders. Ook hiervoor zul je flink moeten investeren en moet je gewoon trainen, héél veel trainen. Plan er dus echt goed veel tijd voor in. Misschien is deze tijd juist wel hét perfecte moment om te beginnen. Het kan gezellig zijn om met vrienden/teamgenoten te oefenen, maar dat kan ook voor afleiding zorgen. Probeer daarom regelmatig alleen te oefenen. Doe het wel online, zodat je tegen anderen speelt. Dat is vaak uitdagender dan als je tegen de AI van de game speelt. Stel voor jezelf een weekschema op met wat je per dag wil oefenen. Soms kun je ook meerdere dagen per week hetzelfde oefenen. Verwacht niet meteen te veel van jezelf. Juist van je fouten kun je leren en uiteindelijk ga je zien dat al die uren oefenen goud blijken! 

Wedstrijden

Naast oefenen Moet je ook wedstrijden gaan spelen. In het begin kan dit spannend zijn, maar je moet wel wedstrijdritme opbouwen. Dit zorgt ervoor dat je weet wat er gebeurt als er een probleem voordoet. Als je met een team speelt, speel dan vaak samen en geef elkaar tips. Bovendien kun je, als je deelneemt aan officiële wedstrijden, naam maken. Het uitgangspunt is natuurlijk dat je het goed doet. Wie weet word je geselecteerd door een team, en dan vecht je echt voor de jackpot.

Dus droom jij ervan om veel te trainen en te spelen voor geldprijzen? Ga dan vooral veel oefenen, want oefening baart kunst en misschien zien we jou in de toekomst wel als een van de beste e-sporters ter wereld! 

Related Posts