Ik proef mijn e-liquid niet meer!

0
Share

Ai, zo te horen heb je dan last van een zogeheten smaakblok. Dit kan er zomaar ineens zijn en kan uitermate vervelend zijn. Maar… gelukkig kun je er iets aan doen!

Maar hoe komt die smaakblok er?

Als je smaakpapillen op je tong steeds dezelfde smaak ervaren, kan je lichaam op een gegeven moment de smaak blokkeren. Vandaar de naam “Smaakblok” ook. Je proeft de smaak dan gewoonweg niet meer, alsof je bijvoorbeeld zwaar verkouden bent.

Iedereen die een e-sigaret gebruikt heeft dit waarschijnlijk wel eens ervaren. Misschien zelfs zonder daadwerkelijk door te hebben dat het om een smaakblok gaat.

Hoe kom ik ervan af?

Om een smaakblok überhaupt te voorkomen, kun je het beste smaakjes afwisselen.

Heb je toch een favoriet die je het liefst gebruikt en heb je de smaakblok al opgelopen?

Dan helpt het meestal om voor een aantal dagen tot weken een hele sterke menthol-smaak te gebruiken. Deze smaak reset je smaakpapillen weer. Vind je menthol echt niet lekker? Dan zou je nog kunnen proberen om een neutrale, smaakloze e-liquid te gebruiken voor een aantal dagen tot weken.

Hoe lang je het precies moet doen, is per persoon verschillend. Je kunt daarna in ieder geval weer eens proberen jouw favoriete e-liquid te gebruiken. Grote kans dat ie weer smaakt zoals je gewend was.

Waar koop ik e-liquids?

Als je dus een menthol of neutrale e-liquid wilt proberen om die smaakblok te verhelpen, kun je het beste zoeken naar een online winkel. De online speciaalzaken die e-sigaretten verkopen hebben meestal een heel uitgebreid assortiment en kunnen jou daarom verschillende menthol of neutrale e-liquids aanbieden.

Waarom lopen de prijzen zo uiteen?

E-liquids zijn er inderdaad in verschillende prijsklassen. Vaak heeft het te maken met het proces vooraf. Denk bijvoorbeeld aan een recept: Die kan heel simpel in elkaar steken, maar ook heel complex. Zo moet je het ook bij e-liquids zien. Sommige e-liquids zitten simpel in elkaar en soms proef je dat ook. Dat wil niet zeggen dat een goedkope e-liquid slecht is, maar het kan voorkomen dat het je smaak niet is.

Daarnaast zit er natuurlijk ook een kwaliteitsverschil in de basisstoffen die worden gebruikt. Dat wil wederom niet zeggen dat de goedkope e-liquids slecht zijn, maar je kunt het vergelijken met gehakt van de supermarkt, of gehakt van de slager. Allebei niet slecht, maar die van de slager is toch meestal wel het lekkerst.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over een smaakblok of e-liquids? Dan kun je het beste contact opnemen met de al eerdergenoemde speciaalzaak. Online zitten er genoeg, zoals bijvoorbeeld de webwinkel Eliquidmania.

Related Posts