Op zoek naar een innovatieve techniek leverancier? We got you!

0
Share

Innovatie in de techniekwereld is belangrijker dan ooit. De ontwikkelingen gaan razendsnel en het is een spannende en uitdagende onderneming om met de techniek de mogelijkheden bij te blijven houden. Een leverancier die innovatie ook erg belangrijk vindt is daarom ook ideaal. Het vinden van een goede leverancier voor de producten die innovatieve techniek mogelijk maken is een tijdrovende klus. Ebora is een specialist in pneumatiek, appendages en instrumentatie. In dit blogartikel omschrijven we een aantal producten die zij aanbieden. 

Terugslagklep

Als er iemand gespecialiseerd is in terugslagkleppen dan is het wel Ebora. Als voorloper weten zij alles op het gebied van deze toepassing. Een terugslagklep zorgt ervoor dat vloeistoffen of gassen maar in één richting kunnen gaan binnen een leiding. Door de stroming van de vloeistof of het gas wordt de klep open gedrukt. De klep blijft gesloten voor de terugstroom. Er zijn verschillende soorten terugslagkleppen. De specialisten bij Ebora kunnen je precies vertellen welke terugslagklep je nodig hebt. Zo is de tussenflens geschikt als simpel model maar voor een brede doorgang zul je eerder moeten kijken naar een disco-terugslagklep. Ze bieden verschillende merken aan, zo is er een afsluitklep van Festo, maar zijn er ook afsluitkleppen van het eigen merk van Ebora.

Appendages

Appendages vormen een belangrijk onderdeel van een technisch systeem. De appendages die in de praktijk worden toegepast verschillen enorm van elkaar. Zo kunnen kranen en afsluiters gebruikt worden voor bij de distributie van water of gas.  Zowel bij woningen als in bedrijfspanden kan gebruik gemaakt worden van diverse appendages. Ook kunnen er meettoestellen aangesloten worden op de leidingen om zo de druk en temperatuur te kunnen meten. Appendages worden ook in de procesindustrie veel gebruikt, zo zijn er vaak machines aanwezig die waar appendages aan zijn verboden. Denk bijvoorbeeld aan pneumatische systemen of hydraulische systemen. Wanneer je een appendages uitkiest, ga dan wel voor een appendage van goede kwaliteit. Het is de bedoeling dat de toepassing een aantal jaar meegaat.

Flowmeter

Nog een toepassing die in veel gevallen van pas komt is de flowmeter. Met de flowmeter kun je de doorstroming van gas of vloeistof meten, regelen en besturen. De flow laat eigenlijk zien hoeveel van het gas of vloeistof stroomt binnen een bepaalde tijdseenheid. Er zijn veel meer apparaten die gebruik maken van een flowmeter dan je van tevoren zou kunnen bedenken. Zo maken een wasmachine en vaatwasser bijvoorbeeld ook gebruik van een flowmeter. Heb je advies nodig bij het aanschaffen van de juiste meter? Bekijk het assortiment op de website van Ebora of neem contact op met hun specialisten voor een op maat gemaakt advies.

Related Posts