Titel: Tips voor het kiezen van een professionele koelkast

0
Share

Wil jij graag een professionele horeca koelkast bij jou in de keuken plaatsen? Of heb je juist voor jouw horeca onderneming een nieuwe koelkast nodig? Je hebt zelf vast al wel een beeld waaraan de koelkast moet voldoen. Toch is het wellicht ook handig om de onderstaande tips mee te nemen in je beslissing.

Welk doel dient de koelkast?

Waar heb je de koelkast voor nodig? In principe zijn er verschillende situaties die zich voor kunnen doen. De koeling is er voor flesjes drinken e.d. die de klant zelf kan / mag pakken. Of de koeling staat achter de counter, maar ook daar is het gewenst dat consumpties voor de klant zichtbaar uitgestald staan. In dergelijke gevallen kies je voor de koelkast met glazendeur, beter bekend als de flessenkoelkast. Deze zijn in vele afmetingen verkrijgbaar, van smalle hoge modellen tot ruime tweedeurs en alles daar tussen in.

Koeling voor eigen gebruik

Koelkasten die dienen voor eigen gebruik zijn eveneens in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je een koelkast aanschaft waar de temperatuur exact is in te stellen, i.v.m. HACCP regels bij professioneel gebruik. Daarnaast is het raadzaam een koelkast aan te schaffen die gekoeld wordt middels luchtcirculatie indien de koelkast regelmatig open en dicht gaat. Zo wordt de constante temperatuur overal in de koelkast gewaarborgd. Consumenten koelkasten van een mindere kwaliteit zijn niet voorzien van een ventilator, waardoor producten die geplaatst zijn aan de achterzijde van de koelkast soms half bevroren raken, en spullen in de deur juist minder hard gekoeld worden. Dit is niet goed voor de voedselveiligheid, waar je als professional met te maken hebt. Het spreekt dus voor zich dat je in dat geval kiest voor een professionele koelkast. Deze zijn er in vele uitvoeringen en tevens branche specifiek.

Koelwerkbank

Indien je continu met dezelfde type voedselbereiding te maken hebt aan een werkbank, is het zeer effectief om aan werkbank koeling te denken. Dit zijn RVS werkbanken met gekoelde lades, die over dezelfde hoogte beschikken als de rest van de werkbank. Hij kan zo onder het werkblad geschoven worden. Ideaal voor het opbergen van juist die spullen die je de hele dag door nodig hebt.

Wijnkoeling

Zowel voor thuisgebruik als professioneel gebruik is de wijnkoelkast een regelrechte aanwinst. Bewaar je wijnen op de juiste temperatuur. Verreweg de meeste wijnkoelkasten beschikken over een gescheiden koelfunctie in één ruimte. De bovenste plank wordt dan bijvoorbeeld minder zwaar gekoeld dan de onderste plank(en), of andersom. De temperatuur is zelf geheel in te stellen.

No frost functie

Handig voor thuisgebruik, de nofrost koelkast zorgt ervoor dat het vriesvak niet langer ontdooid hoeft te worden én dat verschillende gedeeltes van de koelkast in verschillende temperaturen zijn in te delen. Ideaal voor producten die juist zeer gekoeld, of minder gekoeld bewaard hoeven te worden. Je zult zien dat je voedsel veel langer goed blijft op deze wijze. Het is wel zo dat deze koelkast meer stroom gebruikt en iets meer geluid produceert.

Slimme koelkast!

De slimme koelkast communiceert met een te downloaden app, waardoor jij altijd op de hoogte bent van de inhoud van je koelkast. Ontvang een foto van de inhoud of een melding als iets op dreigt te raken en regel zelf de temperatuur.

Related Posts