5 redenen waarom u voor een scootmobiel moet kiezen

0
Share

Misschien willen we het niet, maar iedereen wordt met de tijd een dagje ouder. Daardoor kan het zijn dat we minder mobiel kunnen worden. Er zijn tegenwoordig veel hulpmiddelen die het lopen een stuk makkelijker maken, zoals een rollator of een wandelstok. Maar een scootmobiel heeft veel meer voordelen. In deze blog vertellen we u 5 redenen waarom u een scootmobiel moet kopen!

Het maakt u onafhankelijk

Door een scootmobiel te gebruiken, bent u weer zelfstandig mobiel en dus ook onafhankelijk van anderen. Met een scootmobiel kunt u makkelijk uw eigen boodschappen, zelf naar een doktersafspraak gaan en makkelijk op visite gaan bij familie of vrienden. Door de zelfstandigheid wat een scootmobiel u biedt, kunt zelf bepalen wanneer en waar u naartoe gaat.

Geen rijbewijs nodig

Een van de grote voordelen van een scootmobiel is dat u geen rijbewijs nodig heeft om deze te gebruiken. Met een uitleg over hoe de scootmobiel werkt, een rijinstructie en een beetje oefening kunt u zo de weg op. Als u het eng vindt om deel te nemen aan het verkeer met een scootmobiel, kunt u ervoor kiezen om een korte rijcursus met uw scootmobiel te volgen.

Zonder zorgen op pad

Hield u er vroeger van om lange wandelingen te maken in de natuur, maar gaat dat nu niet meer? Met een scootmobiel kunt u weer genieten van zulke uitstapjes. U heeft met een scootmobiel de vrijheid om erop uit te gaan en lekker te genieten. Dit kunt u zowel alleen als samen met anderen doen. Er zijn veel scootmobielclubs waar u lid van kunt worden om met andere scootmobiel gebruikers tochten te maken.

Uw houdt uw sociale leven in stand

Met een scootmobiel kunt u zichzelf makkelijk van A naar B verplaatsen. Dit betekent ook dat u zich makkelijk onder de mensen kunt begeven en uw sociale kring groot kunt houden doordat u makkelijk op bezoek kunt gaan bij familie of vrienden. Gezellig een kopje koffie drinken met dierbaren, om u minder alleen te voelen bijvoorbeeld.

Veilig en zekerheid

Als u ter been minder mobiel bent, kunnen we ons voorstellen dat u zich minder veilig en zeker voelt. Met een scootmobiel hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Doordat u zittend overal naartoe gaat, is een scootmobiel ontzettend veilig om te gebruiken. Daarnaast is de maximale toegestane snelheid 25 km/h, waardoor u niet heel hard gaat.

Related Posts