Angst voor de tandarts: met deze drie tips vind je een tandarts waar jij je op je gemak voelt

0
Share

Niet iedereen vindt het leuk, maar een jaarlijks tandartsbezoek is erg belangrijk. Het is essentieel om je gebit gezond te houden. Het uitstellen van een controle kan dan ook nadelige gevolgen hebben. Hoe langer je wacht, hoe meer behandeling nodig is. Ook de kosten kunnen hierdoor hoger worden. Dus ook al ben je geen fan van de tandarts, het is toch belangrijk om minimaal één keer per jaar je gebit te laten checken. Het is natuurlijk fijn om dit te laten doen bij een tandarts waar jij je op je gemak voelt. Wij geven daarom drie tips hoe jij de juiste tandarts voor jou vindt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter.

Een tandarts bij jou in de buurt

Naast dat je het belangrijk vindt om je op je gemak te voelen, wil je natuurlijk ook niet te ver reizen voor jouw tandarts. Ga daarom eerst op zoek naar de tandartspraktijken bij jou in de buurt. Deze informatie kun je gemakkelijk online vinden. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam West? Zoek dan op ‘Tandarts Amsterdam West’. Vervolgens krijg je een overzicht met verschillende tandartspraktijken bij jou in de buurt. 

Tandartsen vergelijken

Nu je een overzicht hebt van de tandartsen bij jou in de buurt, kun je de verschillende praktijken met elkaar vergelijken. Vaak kun je al veel informatie vinden op de website van de tandartspraktijk over de diensten en behandelmethodes. Zo zijn er bijvoorbeeld tandartsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling met angstige patiënten. Deze tandartsen zullen extra tijd voor je nemen, goed naar je luisteren en jou op je gemak stellen door steeds te vertellen wat er gaat gebeuren. Je krijgt dus extra persoonlijke aandacht.

Plan een intakegesprek

Denk je dat je één of meerdere tandartspraktijken hebt gevonden waar jij je op je gemak zult voelen? Plan dan een intakegesprek in bij deze praktijk(en). Tijdens een intakegesprek zullen tandartsen meer vertellen over de behandelmethodes en kun je eventuele vragen stellen.  Door middel van een intakegesprek kun je extra bevestiging krijgen dat je de juiste tandarts hebt gevonden of kom je erachter dat je toch nog verder wilt zoeken. Het kost misschien wat extra tijd, maar uiteindelijk zul jij de tandarts vinden die goed naar jou luistert en jou op je gemak stelt. Zo hoef je nooit meer met angst naar de tandarts te gaan.

Related Posts