Besparen op koffie? Deze 4 tips helpen je een handje

0
Share

In deze tijd dat alles duurder wordt, is het prettig als je ergens op kunt besparen. Drink je veel koffie? Dan kun je hier waarschijnlijk op bezuinigen. Het probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Als dit ook voor jou geldt, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje die je helpen om te besparen op koffie.

1. Koop koffie in de aanbieding

De prijs van koffie is de laatste jaren behoorlijk gestegen. Gelukkig hoef jij er niet de hoofdprijs voor te betalen. Je kunt namelijk wachten op een koffie aanbieding. Wanneer de koffie die jij graag drinkt in de aanbieding is, betaal je er waarschijnlijk (veel) minder voor. Als jouw favoriete koffie niet vaak afgeprijsd is, kun je ervoor kiezen om meerdere pakken te kopen wanneer het in de aanbieding is. Op deze manier kun je de komende tijd vooruit.

2. Kies voor een grootverpakking

Wie denkt dat hij alleen kan besparen door koffie in de aanbieding te kopen, heeft het mis. Je bent onderaan de streep namelijk ook goedkoper uit als je voor een grootverpakking kiest. Helaas zijn veel mensen zich hier niet bewust van. Dit komt doordat er bij het kopen van koffie vaak naar de prijs van een enkel pak gekeken wordt. Je betaalt inderdaad minder voor een kleiner pak, maar besef je goed dat hier ook minder in zit. Je moet sneller nieuwe koffie kopen, waardoor je uiteindelijk vaak meer geld kwijt bent aan koffie.

3. Probeer eens een goedkoper merk

Drink je nu altijd koffie van een A-merk als Douwe Egberts, Dolce Gusto, Senseo of Nespresso? Dan is het betrekkelijk makkelijk om te besparen op koffie. Doordat dit allemaal A-merken zijn, betaal je ook gedeeltelijk voor het merk. Dit is niet – of in mindere mate – het geval als je voor een B-merk kiest. Als je vrijwel dagelijks koffie drinkt, kan dit je op jaarbasis een leuke besparing opleveren. Je kunt ook koffie van een huismerk proberen. Dit is vaak de goedkoopste koffie die er verkocht wordt. Veel mensen denken dat koffie van goedkope merken niet goed is, maar soms smaakt goedkope koffie een stuk beter dan dure koffie.  

4. Ga voor filterkoffie

Als je geen filterkoffie drinkt maar wel wilt besparen op koffie, doe je er goed aan over te stappen. Een kop koffie is gemiddeld namelijk het goedkoopst als je filterkoffie gebruikt. Je betaalt dan vaak nog geen 10 cent voor één kopje koffie, soms zelfs nog geen 5 cent. Dit is aanzienlijk lager dan de prijs van koffiepads of koffiecups. Gebruik je koffiepads? Dan kost een kop koffie je iets meer dan 10 cent. Voor koffiecups van een A-merk betaal je al snel 30 cent per kopje.

Related Posts