De beste oplossingen tegen koude voeten!

0
Share

Brrr, er zijn van die dagen dat je voeten gewoon niet warm te krijgen zijn. Merk jij, dat nu het weer kouder wordt, je ook telkens maar weer last krijgt van koude voeten? Soms willen zelfs de meest comfortabele, pluche pantoffels niet meer helpen. Wat doe je dan? Hoe kun je je voeten het beste warm krijgen én warm houden? Lees onze tips vooral eens door.

Hoe krijg je steenkoude voeten weer opgewarmd?

Als er ook maar iets oncomfortabel aanvoelt dan zijn het wel koude voeten. Wie met versteende voeten in bed stapt kan er soms zelfs de slaap niet door vatten. Er zijn dan ook genoeg voorbeelden van mensen die met dikke sokken aan ’s winters in bed stappen. Natuurlijk bestaan er ook andere middelen om je voeten in bed snel opgewarmd te krijgen.

Voeten in bed warm krijgen

De makkelijkste en snelste manier om in bed je voeten warm te krijgen, is door te kiezen voor:

  • Een elektrische deken. Zo stap je altijd in een warm bed en val je toch net even wat sneller in slaap. Gebruik een timer, zodat de elektrische deken niet nodeloos langdurig aanstaat. Laat hem het bed voorverwarmen, tot een uur voordat je naar bed gaat en zet hem uit als je in bed stapt.
  • Een kruik. Neem een rubber kruik en vul hem niet met te heet water. Plaats hem lekker bij je voeten en je zult merken dat je voeten best snel -en toch verantwoord – opwarmen.

Voeten in huis warm krijgen

Koude voeten liggen op de loer wanneer je geen vloerverwarming tot je beschikking hebt en er zelfs kou vanuit de kruipruimte omhoog stijgt. Het isoleren van je vloer zou wel eens kunnen bijdragen aan de oplossing. Want pantoffels zijn meestal niet opgewassen tegen de koude straling afkomstig vanuit de vloer.

Welke oplossingen zijn er nog meer?

  • Gebruik van hete lucht kachel, lekker bij je voeten te plaatsen, dus zeer lokale warmte (let wel op het kilowatt verbruik!)
  • Gebruik van mobiele infrarood verwarming, ook overal te plaatsen en geeft intense warmte af
  • Hittepit kussen. Warm hem lekker op in de magnetron en plaats er na 5 minuten je voeten op: puur genieten!
  • Elektrische deken op de bank. Sinds de stijgende energieprijzen kiezen steeds meer mensen voor deze oplossing
  • Beweging. Het lijkt een open deur, maar het is echt zo; probeer meer te bewegen voor een verbeterde bloedsomloop, waardoor handen en voeten langduriger warm blijven. Heb je het koud, pak dan wat huishoudelijke klussen aan waardoor je jezelf al snel minder verkleumd zult voelen.

Tot slot

Maar let wel op: heb je écht ijskoude voeten, confronteer ze dan niet direct met een te hoge hittebron, want dan loop je het risico op wintertenen. Wintertenen zijn rood gekleurde tenen die ontzettend kunnen jeuken. Heb je eenmaal wintertenen opgelopen (meestal treft het niet al je tenen, maar enkele), dan kan het weken duren voordat je tenen weer tot bedaren zijn gekomen. Probeer vooral niet teveel te krabben, maar bovenal: probeer het te voorkomen!

Related Posts