Gezonde werkplek

0
Share

Het creëren van een gezonde werkplek is erg prettig. Als een kantoorbaan hebt, dan maak je gedurende een werkdag gebruik van een werkplek. Bij een gezonde werkplek, wordt er efficiënter gewerkt. Een gezonde werkplek bestaat uit vier items: body, brain, behaviour en building. Wij vertellen je graag meer over de gezonde werkplek.

Body

De body is je fysieke gezondheid. In Nederland bewegen we gemiddeld gezien te weinig. Het weinige bewegen kan zorgen voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, aantal vormen van kanker en diabetes. Niet alleen in de pauze kunnen de werknemers gaan bewegen, maar ook gedurende de werkdag. Dit kan onder andere door het toepassen van zit-sta-bureaus. Gedurende de dag kan er worden afgewisseld tussen het zitten en staan. Daarnaast kan er worden getelefoneerd door een rondje op het kantoor te lopen. Er kan staand worden vergaderd en afvalplekken moeten niet naast het bureau worden gemaakt, maar op een verdere afstand.

Brain

De mentale gezondheid is ook van belang. Hierbij is het van belang dat de medewerkers weten op welke manier ze hun agenda optimaal kunnen beheren. Plannen zorgen voor een betere verdeling van de taken en dat leidt vervolgens tot minder stress. Timemanagement is ook erg belangrijk; het doeltreffende tijdsbeheer. Een minder goed timemanagement leidt tot gebrek aan tijd, uitstelgedrag, wanorder en het niet behalen van de gestelde doelen. Bij het juiste timemanagement worden doelen gehaald en creëer je onbewust meer tijd en rust voor jezelf.

Behaviour

Het gezonde gedrag. Medewerkers voelen zich energiek op het werk, wanneer ze zich volledig betrokken voelen tot de organisatie. De betrokkenheid kan door verschillende aspecten worden verhoogd. Bij autonomie geeft men veel zelf sturing aan de invulling en uitvoering van werkzaamheden. Dat biedt meer betrokkenheid tot de organisatie. Het uitvoeren van werkzaamheden kan voor voldoening zorgen om goed te presteren. Tegelijkertijd zorgt werken ook voor veel druk, onzekerheden en stress. Door je focus te leggen op mindfulness verminder je eenvoudig je stress en verhoog je je prestaties.

Building

Een gezond gebouw zorgt voor een gezond werkomgeving. De basiselementen, zoals verwarming, ventilatie en airconditioning zijn vaak in order. Het is belangrijk om verder te denken dan enkel de basiselementen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van planten. De planten verlagen de stress en zorgen voor prettige werksfeer en geluidsdemping. De planten hebben een positieve invloed om de werkomgeving en werknemers voelen zich sneller één met de natuur.

 Meer informatie

De vier bovenstaande elementen hebben een grote bijdrage aan een gezonde werkplek. Daarnaast is een werkplek altijd voorzien van meubilair, zoals: bureaustoelen, bureaus, kasten enzovoort. Kom jij binnenkort je bureaustoelen kopen bij Kato Kantoorinrichting? Ontdek het assortiment online en creëer een gezonde werkplek.

Related Posts