Redenen waarom een chill plek voor in de pauze een must is op kantoor

0
Share

Een dag heeft 24 uur, waar wij gemiddeld 8 uur ervan op de werkvloer doorbrengen. We zijn niet de volle 8 uur alleen maar aan het werk, omdat we ook pauze nodig hebben om een hapje te eten, te kunnen genieten van een kopje koffie en even een rust momentje voor onszelf pakken. Hoewel de kantine een prima plek is om de pauze door te brengen, zijn de stoelen die voor de inrichting van een kantine gebruikt worden vaak niet comfortabel. Je kunt bijvoorbeeld niet lekker even onderuit zitten om even te luieren in de harde stoelen. In deze blog bespreken we een aantal redenen om een chill plek op kantoor in te richten!

Het zorgt voor comfort

Na dat je je lunch hebt opgegeten, wil je nog even lekker languit zitten voordat je weer aan de slag moet met je taken. De harde kantinestoelen zorgen voor minder comfort dan een lekkere bank. Een chill plek met wat luierstoelen en een bank kan deze comfort bieden. Je kan ook een mooie hoek maken met wat hangmatten en hangstoelen om het op een leuke manier sfeervol te maken!

Het neemt de stress van de werknemers weg

We hebben allemaal wel eens een ontzettend stressvolle dag op werk. Af en toe heb je even afleiding nodig, maar achter je bureau krijg je dat niet echt. Met een chill plek op werk geef je je werknemers een plek om even hun stress te vergeten. Doordat je hier kunt relaxen, lijkt het net alsof je even weg bent van je werkomgeving. Hier kun je even bijkomen, een boek lezen of een serie kijken. Nadat je stress level weer een beetje gezakt is, kun je weer met volle moed aan de slag met de rest van je taken!

Het zorgt voor een hechtere band tussen collega’s

Een chill plek is niet alleen om een momentje voor jezelf te nemen, maar ook om even bij te kletsen met je collega’s. Wanneer je aan het werk bent, heb je vaak geen tijd om uitgebreid gesprekken te voeren met je collega’s. Met een chill plek kunnen ze hier de tijd nemen om uitgebreid over hun weekendplannen te vertellen, alle leuke foto’s van de kinderen laten zien of de roddels bespreken. Met een pingpongtafel kun je bijvoorbeeld toernooitjes in de pauze houden met collega’s om er achter te komen wie de beste pingpong speler is op kantoor!

Weet je niet hoe te beginnen?

Heb je het gevoel dat je niet creatief genoeg bent om de inrichting zelf te bepalen? Bij https://katoprojecten.nl/ helpen ze je graag verder!

Related Posts