Sterk en zelfverzekerd met incontinentie

0
Share

Incontinent zijn is erg vervelend en iets wat degene die hier last van heeft, veel ellende en verdriet kan bezorgen. Veel mensen die te kampen hebben met incontinentie worden hier onzeker van. Incontinentie is iets waar veel mensen zich voor schamen en dan ook niet mee te koop lopen. Gelukkig is er op diverse manieren iets te doen tegen incontinentie, bijvoorbeeld door TENA incontinentiemateriaal te gebruiken. Naast het gebruik van TENA incontinentiemateriaal kun je als patiënt nog meer doen om de narigheid die met incontinentie gepaard tegen te gaan. Doe je voordeel met de tips in ons artikel, die afkomstig zijn van experts.

Realiseer je dat je niet de enige bent met incontinentieproblemen

Een troostrijke wetenschap voor mensen die te maken hebben met ongewenst urineverlies, is dat ze niet de enigen zijn die met incontinentie te maken hebben. Veel mannen en vrouwen die de middelbare leeftijd gepasseerd zijn, krijgen helaas last van incontinentie. Dit komt doordat de spieren in de bekkenbodem slapper worden, waardoor er spontaan urineverlies kan optreden. Het besef dat dit probleem vaker voorkomt en veel mensen last hebben van ongewenst urineverlies, lost de problemen natuurlijk niet op, maar helpt wel om deze wat te relativeren.

Dagelijkse oefeningen helpen het probleem te verminderen

Een manier om incontinentieklachten te verminderen, is het doen van een setje dagelijkse bekkenbodemspieroefeningen. Door bepaalde oefeningen dagelijks uit te voeren, kun je de spieren in je bekkenbodem versterken en zo de klachten verminderen. Fijn is dat dit type oefeningen niet veel tijd kost, maar wel effect heeft. Naast minder incontinentieklachten neemt door geregelde oefening ook je zelfvertrouwen toe. Vraag bij een specialist na welke oefeningen voor jou geschikt zijn.

Kies voor goede, effectieve beschermingsmiddelen

Het dragen van kwalitatief goed incontinentiemateriaal, bijvoorbeeld van TENA, is belangrijk om jezelf goed en effectief te beschermen tegen urineverlies. Experts raden TENA aan, omdat dit incontinentiemateriaal op drie manieren beschermt. De drievoudige bescherming die TENA als merk biedt, bestaat uit bescherming tegen doorlekken, geurbescherming en het voorkomen van een nat en vochtig gevoel in en rond de schaamstreek. Je hoeft met goed incontinentiemateriaal niet meer bang te zijn dat je doorlekplekken krijgt in je kleding. Het materiaal voorkomt verder ook nare urinegeuren. En ten slotte ben je met incontinentiemiddelen van TENA direct af van dat vieze, plakkerige gevoel als zich urineverlies voorgedaan heeft.

Praat over je gevoelens en ervaringen

Als incontinentie bij de betrokkene tot schaamtegevoelens en onzekerheid leidt, is het van belang – zo adviseren specialisten – om hierover te praten en je gevoelens en gedachten te delen. Het thema zelf is gevoelig en daarom is het niet vreemd dat veel patiënten hierover liever zwijgen. Maar heb je iemand in je omgeving die je vertrouwt, dan raden experts aan om je hart te luchten. Denk aan je partner, familieleden of goede vrienden. Je kunt ook een specialist, bijvoorbeeld een goede psycholoog, inschakelen voor praattherapie. Praten lucht namelijk op en helpt je om je gedachten bij te sturen, zodat je – ondanks je incontinentieproblemen – luchtiger, sterker en zelfverzekerder in het leven staat.

Related Posts