Wat is de gezondste wijn?

0
Share

Wijn is een van de bekendste soorten van alcohol, en met goede reden. Je kan wijn in alle gelegenheden gebruiken zoals verjaardagen, jubilea, trouwerijen en feesten. Dit heeft ons ook erg aangetrokken tot wijn in ons dagelijks leven. We drinken graag een glas wijn na werk of een stressvolle dag om te ontspannen. Nu wijn zo een deel is geworden van ons leven is de vraag opgekomen wat de gezondste wijn is, en hoe gezond deze nou precies is. Waar is het handig voor, en waarvoor moet je oppassen? We houden allemaal ervan om een mooie wijncollectie te kopen, om een mooie wijnkast aan te kopen bij de wijnkasten shop en om deze kast vol te stoppen met onze favoriete wijnen. Misschien kan je na dit artikel je wijnkast ook volstoppen met wat gezondere wijnen, of misschien heb je die er al in staan.

Wat maakt een wijn gezond?

Er zijn meerdere componenten wat een wijn gezond maakt, aangezien ze allemaal voorzien zijn van alcohol. Wat kan bijdragen aan het gezond maken van je wijn is bijvoorbeeld laag zijn in suiker, laag zijn in alcohol en hoge antioxidant bevatten. Op basis daarvan is de lijst hieronder samengesteld. Zo kan je wanneer je je wijnklimaat kast koopt, meteen de lekkerste en gezondste wijnen erbij kopen om de set compleet te maken.

1. Pinot Noir

Dit kan misschien als een verrassing komen, aangezien de Pinot Noir zo een bekende wijn is, maar het is ook de gezondste wijn die je buiten kan bestellen. Dit komt omdat deze wijn weinig calorieën bevat, laag in suiker is, en de alcohol die het heeft een stuk lager is dan de rest van de wijnen. Daarnaast is het een rode wijn, en rode wijnen helpen bij het verteren van je eten. Dat is de reden dat mensen vaak een rood wijntje bestellen met hun diner. De volgende keer dat je een glaasje wijn wilt doen maar je bang bent dat het te ongezond wordt, kan je met een gerust hart Pinor Noir bestellen en weten dat je de aller gezondste optie hebt gekozen.

2. Malbec

De Malbec is ook, ten opzichte van andere wijnen, een erg gezonde wijn. Door de hoge antioxidant levels die het bevat neem je de alcohol minder sterk tot je, wat de alcohol die je consumeert minder schadelijk maakt. Daarnaast helpt de antioxidant met het gezond houden van je hart en kan zelfs met gewichtsverlies helpen! Dat maakt Malbec een van de aantrekkelijkste opties als het aankomt op het gebied van wijn.

3. Merlot

De derde optie op de lijst is de Merlot, ook een bekende wijn. Het blijkt dat de bekendere wijnen ook de gezondere opties zijn. Wellicht is dit een van de redenen van de populariteit van deze wijnen. Ook deze wijn bevat hoge antioxidant levels, die hetzelfde effect hebben als beschreven bij de Malbec. De hoogte van de antioxidant levels zijn wat lager bij de Merlot dan bij de Malbec, maar voor echte Merlot liefhebbers zou dit geen dealbreaker moeten zijn.

Related Posts