3 keer cardio met effect!

0
Share

Lukt het jou elke maandag niet om het afvallen vol te houden? Kijken de zakken met snoepjes je met smekende ogen aan wanneer je eigenlijk groenten wil pakken, of weet je gewoon echt niet waar je moet beginnen wat gewichtsverlies betreft? Sporten en gezonde voeding zijn key, maar dat zal je onderhand wel weten. Eenieder die een social media-account bezit wordt namelijk volgespamd met deze adviezen, dus het is ook logisch als je ondertussen niet meer weet waar je het zoeken moet. Gelukkig helpen wij graag, en lichten wij je graag vier verschillende cardio sporten toe waarmee je een hoop zal verbranden. Lees met ons mee en doe inspiratie op om af te vallen!

Skeeleren

Skeeleren is niet alleen een ontzettend uitdagende cardio-activiteit die je help om calorieën te verbranden en je uithoudingsvermogen te verbeteren, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen! De activiteit is voor je gehele lichaam een goede stap; je gebruikt namelijk je hele lichaam, vooral je benen, bilspieren en core. Skeeleren is een effectieve manier om af te vallen, omdat je je hartslag verhoogt. Het is een activiteit om buiten te doen, dus buiten het afvallen haal je ook nog eens een frisse neus; gezond to the max. Wil je graag gaan skeeleren? Bekijk dan eens deze skeelers dames of heren!

Zwemmen

Zwemmen is een geweldige sport voor het verbranden van calorieën én het versterken van je spieren. Het water zorgt voor een bepaalde weerstand, waardoor jouw hele lichaam wordt uitgedaagd. Tijdens het zwemmen gebruik je verschillende spiergroepen, zoals je armen, benen, core en rug. Daarnaast is zwemmen goed voor je omdat het niet belastend is voor je gewrichten; het water is zacht en het is een low-impact sport. Om gewicht te verliezen met zwemmen, is het belangrijk om vaak te zwemmen en het met voldoende intensiteit te doen. Een uitermate goede manier dus om gewicht te verliezen; trek de badkleding voor dames of heren maar uit de kast en go with it!

Hardlopen

Hardlopen is een van de meest populaire cardio-sporten en staat bekend om zijn vermogen om calorieën te verbranden en vet te verliezen. Hoewel veel Nederlanders de sport liever niet doen dan wel, moet je in de eerste weken gewoon even over de drempel heen. Het is super simpel omdat je weinig apparatuur nodig hebt en je het eigenlijk overal kan doen. Door regelmatig hard te lopen verbeter je je gezondheid en versterk je je spieren. Intervaltrainingen, waarbij je afwisselt tussen hoge en lage intensiteit, zijn heel effectief waarmee je nóg meer calorieën verbrand!

Related Posts