Alles wat je moet weten over het kopen of huren van een dakkoffer

0
Share

Een dakkoffer is een ideale manier om snel en makkelijk extra ruimte voor  bagage te creëren. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Een dakkoffer kan je huren of kopen. Waar moet je op letten wanneer je een dakkoffer koopt of huurt? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Wat is een dakkoffer?

Een dakkoffer is een grote bak die je bovenop het dak van je auto kunt monteren. Zo creëer je extra bagageruimte. Dakkoffers worden veel gebruikt voor autovakanties. Voor alle wintersport benodigdheden of om de kampeerspullen mee te krijgen. Deze ruimte heb je vaak niet meer in de kofferbak als je al met 5 personen in een auto zit.

Wat voor type dakkoffers zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakkoffers beschikbaar. Een skibox of kunststof dakkoffer is een smal en langwerpig model. De bagagebox of transportbox is een vierkant model. De opvouwbare dakkoffer kan worden opgevouwen wanneer deze niet wordt gebruikt. Deze is echter wel minder stevig dan de andere dakkoffers.

Hoeveel kost een dakkoffer?

De prijs voor een dakkoffer kan erg verschillen. Afhankelijk van merk, grootte, materiaal en technische aspecten varieert dit tussen de €200,- en €2000,- euro! Wanneer je een dakkoffer niet zo vaak gebruikt, kan het huren van een dakkoffer dan interessant zijn. De huurprijs is afhankelijk van het aantal dagen en de grootte van de dakkoffer. De regel is: hoe langer je de dakkoffer huurt, hoe lager de prijs per dag. Vaak is er een minimale huurperiode van 1 week geldig.

Waar moet ik nog meer op letten met een dakkoffer?

Met een dakkoffer verbruik je meer benzine. Bij een gemiddelde snelheid van 130 kilometer per uur verbruik je wel 1 á 2 liter extra brandstof. Het is dus verstandig om de dakkoffer gelijk te demonteren wanneer deze niet meer nodig is. Ook wordt je auto een stukje hoger met een dakkoffer. Vaak tussen de 60 en 80 centimeter inclusief dakdragers. Dit is belangrijk om te weten voordat je bijvoorbeeld door tolpoortjes of een parkeergarage moet rijden.

Zoek ook goed uit wat de daklast van je auto is. De dakbelasting van je auto staat in het handleidingboekje. Dat is het maximale gewicht dat het dak van je auto kan dragen. Zo weet je ook hoeveel je maximaal aan kilo’s in je dakkoffer kan meenemen. Vergeet niet om het gewicht van de dakkoffer zelf eerst eraf te halen!

Welke dakkoffer past op mijn auto?

Eigenlijk kan elke auto wel een dakkoffer dragen, dus dat is fijn! Alleen niet elke dakkoffer past qua grootte op elke auto. Laat je bij twijfel altijd informeren door een expert, zodat je zeker weet dat je het juiste formaat dakkoffer aanschaft. Heb je al een dakkoffer, maar ben je juist op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Vraag dan na of jouw dakkoffer op de auto past. Heb je bijvoorbeeld een mooie Renault Kadjar occasion uit 2019 gevonden? Dan kijken de professionele medewerkers van Bochane graag of de dakkoffer hierop past.

Related Posts