De voordelen van online boeken en podcasts

0
Share

Even onderuit en wegdromen in een spannend boek. Of wil je liever toch naar een luisterboek luisteren, terwijl je ergens anders mee bezig bent? Het brengt je sowieso even uit de dagelijkse sleur en dat betekent al heel erg veel voor mij.

Waarom is een luisterboek/podcast zo ideaal?

Het lezen en beluisteren van boeken heeft ook nog eens voordelen! Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan vooral verder.

Luister naar een luisterboek/podcast terwijl je ergens anders mee bezig bent

Fleur jouw dagelijkse taken op door te luisteren naar een podcast. Verveel je je vaak of vind je het te stil wanneer je je was opvouwt, de afwas doet of als je stofzuigt? Dan is een luisterboek of een podcast misschien iets voor jou! Ik wil mijn klusjes niet meer zonder luisterboek doen want, het helpt mij er echt doorheen.

Ontspan in je pauze met een luisterboek

Stress bouwt door de dag heen steeds meer en meer op. Het is dus ideaal als je iets vindt om even je gedachten te verzetten. Even in een andere wereld wegkruipen en je deadlines vergeten. Dit kan je ook doen tijdens je pauze op je werk!

Je hoeft je niet te haasten, want jij beslist wanneer het begint

De series op tv beginnen vaak op een vast tijdstip en als je die mist kan dit heel vervelend zijn. Deze stress heb je niet bij een podcast of luisterboek! Jij beslist wanneer het begint en wanneer je pauzeert. Het is ook heerlijk om naar een luisterboek te luisteren voordat je gaat slapen. Vergeet hem alleen niet te pauzeren, voordat je daadwerkelijk in slaap valt.

Altijd dichtbij in een makkelijke app op je telefoon

Bijna iedereen heeft tegenwoordig zijn telefoon altijd op zak. Een kleine computer waarmee je heel veel kan. Met dit kleine computertje kan je ook luisterboeken en podcasts beluisteren. Je hebt deze dus altijd bij je en dit komt goed uit als je op de bus toch nog één hoofdstuk van dat ene boek wilt beluisteren.

Welke aanbieders zijn er?

Er zijn zoveel aanbieders die (luister)boeken aanbieden dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. Om dit voor jou wat makkelijker te maken heb ik samen met een paar vrienden een paar sites en apps uitgeprobeerd. We vertellen je hier graag iets meer over. Lees hieronder verder voor onze Nextory reviews en onze Bookspot reviews.

Nextory

Dit is een app waarop je gemakkelijk boeken kan lezen en beluisteren. Het goede aan deze app vind ik dat je aanbevelingen krijgt aan de hand van je leesgeschiedenis. Dit houdt in dat als je net een boek hebt gelezen van bijvoorbeeld Harry Potter dat je andere boeken aanbeveelt krijgt in dit genre. Je kunt deze app dertig dagen gratis uitproberen en het is altijd opzegbaar. Je zit dus niet vast aan een maandabonnement.

Bookspot

Mijn vriend heeft mij deze site aangeraden en mijn ervaring ermee is zeer positief. Want hun aanbod is zeer uitgebreid. Zo hebben ze niet alleen leesboeken, maar ook e-books, kookboeken, Engelstalige boeken, muziek, spellen en zelfs speelgoed. Dit was voor mij echt ideaal, want hierdoor kon ik gemakkelijk een e-book voor mezelf kopen, een kookboek voor mijn man en speelgoed voor mijn oppaskinderen. Bij een bestelling van twintig euro heb je geen verzendkosten meer en ze leverde mijn bestelling supersnel. Het was namelijk de andere dag al binnen!

Related Posts