Deze zomer naar de Efteling? Check deze tips!

0
Share

De Efteling is misschien wel één van de leukste pretparken van Nederland. Een goede reden om deze zomer dit park te gaan bezoeken. We geven je hier graag nog wat handige tips mee om een dagje Efteling nog leuker te maken.

Ga op een doordeweekse dag dan is het een stuk rustiger

Plan je bezoek aan de Efteling als het even kan op een doordeweekse dag. Dan is het over het algemeen genomen een stuk rustiger. Het voordeel daarvan is dat je ook niet zolang hoeft te wachten bij bepaalde attracties. Op die manier kan je nog meer uit je dagje Efteling halen.

Goed voorbereid op pad

Mag je zelf eten en drinken meenemen? Welke attracties zijn favoriet en wil je heel graag met je kinderen in? Wat staat er op de menukaart in een van de restaurants? Het is fijn als je dit soort informatie vooraf op kan zoeken. Dan ga je goed voorbereid op pad. De Efteling heeft een app die je kan downloaden.

Deze is gratis en geeft antwoord op dit soort vragen. Bovendien kan je er ook hele actuele informatie op zien bijvoorbeeld hoe lang de wachttijd is voor een bepaalde attractie. Daarnaast is het ook fijn als je van tevoren al weet dat jezelf eten en drinken mee kan nemen.

Dat scheelt in de uitgaven maar je kan hier ook gelijk op anticiperen en een bolderkar opvouwbaar meenemen. Dan hoef je niet heel de dag gaan lopen sjouwen met een koelbox of tas met eten en drinken. Met een geode voorbereiding wordt een bezoek aan De Efteling nog leuker.

Het park gaat al eerder open

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat het park eerder opengaat dan de meeste attracties. Dat betekent dat je al eerder naar binnen kan en zo ook voorkomt dat je meteen in de drukte terecht komt. Het is dan ook nog rustig op de parkeerplaats en je kan dan nog even in alle rust een kopje koffiedrinken, het toilet bezoeken op de plattegrond kijken waar je het eerste naar toe wil of in de winkel rondkijken.

Een ander voordeel hiervan is dat je zodra de attracties opengaan je niet helemaal achteraan in de lange rij moet aansluiten. Start je bezoek aan de Efteling lekker ontspannen en in alle rust en ga wat eerder. Tip kijk op de website of app hoe laat het park en de attracties precies opengaan.

Denk ook na over kinderen en het vervoer

Met kinderen en vooral wat kleinere kinderen is het wel fijn dat je van tevoren nadenkt over vervoer. Een halve dag je (klein) zoon of (klein) dochter, nichtje of neefje moeten dragen omdat ze moe worden is niet bepaald handig. Een bolderkar is hier een uitstekende oplossing voor. Bovendien blijft er dan waarschijnlijk ook nog wat ruimte over voor de tas met onder andere eten en drinken. Zo heb je je handen verder vrij en hoef je alleen de bolderkar te trekken. Een ideale oplossing voor een dagje pretpark.

Koop je tickets online en kijk of er ergens een leuke kortingsactie is

Koop je entreetickets en eventueel parkeervoucher vooraf online. Dit voorkomt dat je in de rij moet gaan staan voor een automaat of kassa. Daarnaast is het wellicht ook mogelijk om vooraf te kijken of er ergens nog een leuke kortingsactie is waarmee je wat bespaart op de toegangsprijs.

Related Posts