Het moderne leren: online en bijles

0
Share

Een groeiend fenomeen over de hele wereld is het krijgen van bijles via Teams of educatieve sites op internet. Kortom, e-learning is zeer efficiënt en modern. In het buitenland worden al veel vakken digitaal gegeven, maar ook in Nederland al geruime tijd.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop, natuurlijk een acceptabele internetverbinding en eventueel dus een bijles docent. Vrij easy dus allemaal!

Wat is e-learning precies?

E-learning is een overkoepelende term voor alles wat met digitaal leren te maken heeft. E-learning wordt steeds populairder, of je nu een wiskundetoets maakt via internet, bijles geeft via Teams of online studeert.

Teams of vergelijkbare diensten spelen daarbij meestal een leidende rol. Daarom richten we ons in dit artikel vooral op leren via Teams. Elke dag volgen honderdduizenden mensen cursussen via internet via Teams. In de afgelopen 10 jaar is daar een hele nieuwe tak van onderwijs bijgekomen. Dit heeft veel voordelen.

(online) bijles is het overwegen waard

Hoewel we om de een of andere reden meteen aan taalonderwijs denken, geldt het ook voor andere disciplines. Hieronder hebben we de voordelen van e-learning op een rij gezet:

  • Er is geen reistijd voor jou of je docent. Dus meer tijd voor jezelf om te studeren of andere dingen te doen. (dit geldt uiteraard alleen als de bijles online is)
  • Bijles via Teams is meestal veel goedkoper.
  • Je zit achter je computer en maakt verbinding met je docent. Doordat je docent op Teams zit, kijk je automatisch naar het scherm. Zodat je niet afgeleid wordt door andere dingen, wat makkelijk kan gebeuren in de klas.
  • De lessen zijn één-op-één, dus je krijgt alle aandacht die je nodig hebt, en alle tijd is van jou.
  • Alles is eenvoudiger. Er zijn veel tools en alles is digitaal zodat je niets kwijtraakt.

Bijles op maat en voor iedereen

Waarom denken mensen meteen aan taalcursussen als ze horen over e-learning? Dit komt vooral omdat het aanbieden van bijles via Teams natuurlijk niet voor elk vak even nuttig is. Bepaalde onderwerpen vereisen meerdere materialen en visuele uitleg op klassenborden.

Er zijn echter ook veel oplossingen. Zo kan natuurlijk je bijles-docent ook bij jou thuis komen. In de randstad is dat erg populair. Als je daar woont en zoekt online op bijles Amsterdam dan vind je snel de beste optie voor jou. Je kunt dan samen vanuit jouw eigen huis door alle stof en ook dan kan de docent je een deel digitaal laten zien. Maar het heeft in ieder geval ook voordelen dat er iemand naast je zit. Op die manier wordt je vaak toch iets anders geholpen. Voor sommige mensen werkt dat erg fijn.

Related Posts