Hoe kun je besparen op een zakelijke autoverzekering

0
Share

Nederlanders staan erom bekend dat ze zuinig zijn en dat ze liefst zo weinig mogelijk geld uit willen geven. Dit is ook het geval bij ondernemers. Tegenwoordig is het voor iedereen belangrijk om op de kosten te letten.

Dit is ook het geval als je een zakelijke autoverzekering af wilt sluiten. Ook in dit geval wil je als ondernemer zo goedkoop mogelijk uit zijn. Aan de andere kant is het natuurlijk belangrijk dat je wel een goede zakelijke autoverzekering afsluit.

De dekking

Een van de dingen waar je even goed op dient te letten wanneer je een zakelijke autoverzekering afsluit is de dekking. Of het nou om een enkele zakelijke auto gaat of om een compleet wagenpark. Je wilt een goede autoverzekering afsluiten die goed is.

Toch wil dit niet zeggen dat je altijd voor de meest uitgebreide zakelijke autoverzekering moet gaan. Het is een feit dat de WA-dekking in Nederland verplicht is voor alle auto’s. Toch is het verstandig om per auto te bekijken of er ook een casco-dekking nodig is.

Daarnaast sta je voor de keuze of je voor een allrisk dekking wilt gaan of dat beperkt casco voor de auto in kwestie ook wel voldoende is. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de leeftijd van de auto bepalend is voor de dekking.

Is de auto nieuw of in ieder geval jonger dan 5 jaar, dan is het verstandig om te kiezen voor een WA-verzekering en volledig casco. Is de auto tussen de 6 en 10 jaar, dan is WA met beperkt casco voldoende. Voor oudere auto’s geldt dat de beste optie alleen een WA-verzekering is.

Toch is de leeftijd van de auto niet het enige wat meespeelt als je een zakelijke autoverzekering af wilt sluiten. Hou er ook rekening mee of de auto wel of niet vaak de weg opgaat en of de auto met eigen vermogen is aangeschaft of dat je er een lening voor hebt afgesloten.

Kleine schades zelf betalen

Zit er een klein krasje op de auto of zit er een klein deukje in? Vaak verlies je de no-claimkorting als je deze schade meldt bij je verzekeraar. Betaal je deze kleine schade zelf, dan hoef je minder verzekeringspremie te betalen.

Eigen risico verhogen

Ook het eigen risico verhogen kan een optie zijn als je kiest voor een Auto verzekeren online. Het eigen risico houdt in dat je, wanneer er schade aan de auto is ontstaan, je een deel hiervan zelf dient te betalen. Door het eigen risico te verhogen betaal je maandelijks minder premie.

Pechhulp

De meeste automobilisten kiezen er bij het afsluiten van een autoverzekering voor om ook pech onderweg mee te verzekeren. Nu is het zo dat het niet vaak voorkomt dat je ook daadwerkelijk met pech komt te staan.

In veel gevallen is het dus verstandig om pechhulp achterwege te laten bij het afsluiten van een Zakelijke autoverzekering. Ook dit zorgt er weer voor dat je vele euro’s per maand kunt besparen op de premie.

Related Posts