Hoe kunnen huurrecht specialisten je helpen bij conflicten?

0
Share

Een conflict over de woning is natuurlijk ontzettend vervelend. De angst om een woning kwijt te raken of het gevoel dat je niet prettig wonen kan in een huurwoning zorgt voor veel stress en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig kan een huurrecht advocaat je hier prima bij helpen, maar wat is dat precies voor een specialist en waar kan hij je precies bij helpen?

Wat is een huurrecht advocaat?

Een advocaat in het huurrecht is dus gespecialiseerd in het gedeelte van het wetboek wat te maken heeft met de rechten en plichten omtrent het huren van woningen, maar ook bijvoorbeeld bedrijfspanden, auto’s of andere voorwerpen. Bij het huren van een gebouw wordt een contract gemaakt waarin vermeld staat wat er verwacht wordt van beide partijen. Daarnaast staan er in de wet ook verschillende regels over wat er verwacht wordt van een partij die een woning verhuurd, maar ook die een woning huurt. Deze rechten en plichten zijn er om beide partijen te beschermen. Een advocaat die gespecialiseerd is in dit onderdeel van het wetboek weet dus precies hoe hij voor beide partijen op moet komen wanneer er een conflict is. Niet voor beide partijen tegelijk natuurlijk, maar een advocaat kan ingezet worden voor beide kanten van het conflict.

Waar kan hij precies bij helpen?

De advocaat kan bij verschillende onderdelen komen helpen. Uiteraard niet alleen bij conflicten. Zo is hij bijvoorbeeld ook in staat om te helpen bij het opstellen van het contract. Heb je als verhuurder nog nooit een woning verhuurd dan kan de advocaat je helpen bij het opstellen van dit contract. Hetzelfde geldt voor de huurder. Vertrouw je het contract niet helemaal en wil je uitsluiten dat er een addertje onder het gras zit? De advocaat kan je hierbij helpen. Toch kan het zo zijn dat er een conflict ontstaat. Dit kan aan beide kanten van het contract gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een verhuurder die ineens zijn eigen pand ergens anders voor nodig heeft en het contract wilt ontbinden of aan de huurder die last heeft van onderhoudsgebrek of andere problemen die door de verhuurder opgepakt zouden moeten worden. De advocaat neemt de tijd om het probleem met zijn cliënt door te spreken. De advocaat zal voor jou opkomen en de tegenpartij aangeven wat jou wensen zijn. Uiteraard zal hij ook proberen te bemiddelen en uiteindelijk zijn cliënt bijstaan wanneer het komt tot een eventuele rechtszaak.

Tot slot

Een huurrecht specialist is dus de persoon die je belt wanneer er problemen zijn met het huren of verhuren van een woning. Hij zal zijn cliënt verdedigen met zijn kennis en expertise over het huurrecht.

Related Posts