Wijn inslaan voor bij de barbecue: waar let je op en wat zijn de beste combinaties?

0
Share

We hebben er lang op gewacht, maar eindelijk gaat het barbecueseizoen weer van start! En dat mag gevierd worden, toch? Organiseer een feestelijke barbecue voor je vrienden of voor het gezin. Sla lekkere vleeswaren, vis en groenten in voor op de grill, en vergeet vooral de wijn niet! De wijn? Ja, je leest het goed: verruil die eentonige kratten bier maar voor een aantal stijlvolle flessen wijn. Wijn is een prachtige aanvulling op je barbecue en geeft diepgang aan alles wat je roostert. Zeker als je de wijn zorgvuldig afstemt op hetgeen wat je op de barbecue legt, geniet je nog meer van beide.

Keuzestress? Daar zijn wij voor! Hieronder lees je waar je op moet letten als je wijn gaat inslaan als je een barbecue organiseert. Inclusief heerlijke wijnsuggesties!

Waar kun je op letten als je wijn gaat inkopen voor je barbecue?

Omdat je natuurlijk geen wijn wil aanschaffen die niet in de smaak en daarom blijft staan, raden we je in elk geval aan om een paar toegankelijke allemansvrienden te kopen voor bij je barbecue. Met Pinot Noir, Merlot of een lekkere Beaujolais zit je altijd goed. Als je een voltreffer zoekt voor het vlees, raden we aan om zeker voor de krachtige, robuuste wijnen gaan. Omdat vleeswaren zoals worstjes, hamburgers en steaks vaak de hoofdrol spelen tijdens zo’n avond, mag er namelijk best een wijntje met wat pit en karakter bijgeschonken worden.

Suggesties

Maak dus vooral een goede indruk met een wat luxere, stevige rode wijn die het vlees goed aankan. Een schitterende suggestie bij geroosterd vlees is een Italiaanse Amarone wijn. Deze elegante wijnen uit Venetië hebben klasse en stijl. Ze zijn fluweelzacht, maar toch krachtig qua karakter en met vele subtiele verfijnde nuances in de smaak. Dit maakt een Amarone zo’n mooie aanvulling op een mals stukje geroosterd vlees van de barbecue.

Ook een klassieke Franse wijn zoals een Bordeaux wijn is pure verwennerij voor de liefhebber. Deze wijnen doen het goed bij vleeswaren zoals geroosterde entrecote of biefstuk, vanwege hun stevige body en krachtige tannines.

Wijn en vis van de barbecue

Ga je juist vis grillen op de barbecue, zoals een lekkere zalmmoot of een tonijnsteak? Ga dan voor een lichtgekoelde rode wijn zoals Pinot Noir of een houtgerijpte Chardonnay. Ook een droge, fruitige Rosé die niet al te lichtvoetig is, kan een mooie aanvulling zijn op vis van de barbecue.

Wijn bij groenten van de barbecue

Tot slot kun je ook de groenten die je op de barbecue legt nog meer tot leven laten komen met een matchende wijn. Rosé uit de Provence doet het goed bij gegrilde groenten zoals zoete puntpaprika’s en bij tomaatjes die op de hete grill heerlijk zoet en van smaak worden, is Barbera de perfecte match!

Related Posts