Wist je dat oude voorraad je behoorlijk dwars kan liggen?

0
Share

Wil je graag van je oude voorraad af? Dat kan lastig zijn, vooral als die voorraad erg groot is. Vaak ligt deze namelijk dwars, omdat je er geen ruimte meer voor hebt of omdat de kosten hoog zijn. In dit artikel lees je welke gevolgen een overtollige voorraad kan hebben en geven we tips om je oude producten te verkopen. Eén van de mogelijkheden is het inschakelen van een opkoper. Lees dus snel verder om meer over dit onderwerp te weten te komen.

Dit zijn de gevolgen van een voorraad waar je niet vanaf komt

Er zitten meerdere gevolgen aan het feit dat je niet van je oude voorraad af kunt komen. In de eerste plaats zorgt dit ervoor dat je hoge kosten hebt. Dit komt doordat je de ruimte moet huren of kopen om alle producten op te slaan. Daarnaast zorgt een dode voorraad ervoor dat je geen ruimte meer hebt voor nieuwe producten. Zo kan het zijn dat je inkomsten misloopt omdat je bijvoorbeeld nieuwe collecties niet in de winkel kan laten zien of verkopen. Tot slot is er ook een nadelig gevolg voor je reputatie: als potentiële klanten zien dat je niet vaak je voorraad kunt verversen, zullen ze bij een andere verkoper langsgaan die wel met de trends meedoet.

Maak gebruik van een opkoper

Nu je weet wat de nadelige gevolgen zijn van een incourante voorraad, is het tijd om te kijken naar de mogelijkheden om je producten toch te verkopen. Er zijn verschillende opties. Eén van de opties die je hebt, is het inschakelen van een opkoper. Een opkoper is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het kopen van overbodige voorraden. Het voordeel van een opkoper restpartijen is dat je snel van je producten af bent en dat je geen onkosten hebt voor het opslaan van de producten. Daarnaast is er ook een financieel voordeel: je krijgt namelijk onmiddellijk geld voor je producten in plaats van dat je moet wachten totdat ze verkocht zijn. Tot slot is het ook een milieuvriendelijke optie, omdat de producten niet vernietigd worden maar hergebruikt.

Kies voor een combideal of houd een uitverkoop

Een andere tip die we je kunnen geven, is door een uitverkoop te beginnen. Dit kan online of offline. Een uitverkoop is een manier om je producten aan te bieden voor een lagere prijs, waardoor ze sneller verkocht zullen worden. Daarnaast kun je ook besluiten om combideals te houden. Bij een combideal kun je bijvoorbeeld twee producten voor de prijs van één aanbieden.

Al met al zijn er dus verschillende mogelijkheden om je incourante voorraad te verkopen. Het is belangrijk dat je de optie kiest die het beste bij jou en je bedrijf past. Voor sommige mensen zal dit het houden van een uitverkoop zijn om van een dode voorraad af te komen, terwijl anderen voor een opkoper kiezen om zo bevrijd te worden van hun overtollige voorraad. Wat je keuze ook is; neem een besluit om zo je voorraadproblemen aan te pakken.

Related Posts