Zweetoksels? Zo kom je ervan af!

0
Share

Tijdens warm weer of een intensieve work-out heeft iedereen weleens last van zweet onder de oksels. Ook zenuwen, bijvoorbeeld tijdens het geven van een presentatie, spelen een grote rol in het krijgen van zweetoksels. Zweten is dan ook de normaalste zaak van de wereld en we hebben het nodig als ons natuurlijke afkoelingssysteem. Terwijl honden afkoelen door hun tong uit te steken, koelen wij af tijdens het zweten. Er zijn mensen die het zweten als hinderlijk ervaren. Zij ervaren overmatig zweten op de momenten dat zij geen bijzondere inspanning leveren. Weten wat je hiertegen kunt doen? Lees verder in deze blog over overmatig zweten oksels.

Zorg voor een goede hygiëne

In principe is zweet geurloos. Wanneer je het wél kunt ruiken, komt het door de bacteriën. Door te zorgen voor een goede hygiëne, zorg je ervoor dat er zo min mogelijk bacteriën bij de oksels kunnen komen. Bacteriën kunnen zich nestelen onder ongeschoren oksels. Wanneer je je oksels scheert, krijgen de bacteriën dus geen kans om zich te nestelen en is de kans op zweetgeur kleiner.

Een goed werkende anti-transpirant deodorant beschermt je ook tegen een zweetgeur. Deze soort deodorant gaat het zweet namelijk echt tegen, terwijl andere deodorants voornamelijk de geur maskeren. Droog je wel eerst goed af na het douchen, want een natte huid neemt de anti-transpirant minder goed op.

Let op wat je eet

Bepaalde voeding zorgt ervoor dat je meer zweet gaat produceren. Kruidig en pittig eten is hier een voorbeeld van. Iets te veel rode peper in je gerecht kan er al gauw voor zorgen dat je meer gaat zweten. Het nuttigen van alcohol en cafeïne versterken het produceren van zweet ook, net als de nicotine in sigaretten.

Ga naar een dermatoloog

Wanneer je ondanks een goede hygiëne en goede voeding last blijft hebben van overmatig zweten, kun je een bezoekje brengen aan de dermatoloog. Deze dermatologen zijn gespecialiseerd in de huid en helpen je verder met je klachten op het gebied van overmatig zweten. Bij Marco van Coevorden kun je bijvoorbeeld terecht voor twee verschillende behandelingen. Een botox behandeling en een miraDry-behandeling. Overleg welke behandeling het beste bij jouw situatie past door een afspraak te maken via de website.

Related Posts