4 dingen die je moet doen bij een bezoekje aan Amsterdam

0
Share

Niet iedereen die in Nederland woont is al in onze hoofdstad geweest, of misschien heb je wel vrienden uit het buitenland over de vloer aan wie jij super graag een leuke tour door Amsterdam wilt geven. Natuurlijk is het belangrijk dat jij tijdens een dagje Amsterdam alle hoogtepunten bezoekt. Een dag is namelijk zo voorbij, en daarom geven wij jou in dit artikel een aantal tips over wat jij echt niet kunt missen bij een bezoekje aan Amsterdam. 

De Amsterdamse Coffeeshop

Coffeeshops heb je door het hele land, maar tegelijkertijd staat Amsterdam hier toch wel echt bekend om en hoort dit bij de Amsterdamse cultuur. Je hoeft natuurlijk niet per se iets te kopen in de coffeeshop, maar we raden je toch aan om eens een kijkje te nemen in de coffeeshop Amsterdam. Dit stukje van de Amsterdamse cultuur mag je dan ook niet missen.

De Foodhallen

Een stukje buiten het centrum van de stad, richting het westen, heb je de Amsterdamse Foodhallen. Dit is eigenlijk een grote hal met erg veel verschillende eetkraampjes, met enorm veel verschillende soorten eten. Hier is voor ieder wat wils, en kun je dus heerlijk met zijn allen eten. Ook heb je hier een bioscoop, dus zou je na je maaltijd lekker kunnen uitbuiken terwijl je naar een film kijkt.

De 9 Straatjes

In het centrum van Amsterdam is naast de Kalverstraat, nog een gezellig winkelgebied te vinden. Dit zijn de 9 Straatjes. Tijdens het winkelen in de 9 Straatjes, wandel je over de Keizersgracht, de Prinsengracht de Herengracht en de Singel, en kun je dus genieten van de prachtige grachten met haar statige panden. Dit winkelgebied heeft een iets meer pittoreske uitstraling dan het winkelgebied rondom de dam, en is dan ook iets rustiger. Ook kun je hier iets kleinschalige winkeltjes vinden dan die je rondom de Dam kunt vinden. Dit is dan ook echt een aanrader om te bezoeken!

De Hortus Botanicus

Voor wie van planten houdt, is de Hortus Botanicus zeker een aanrader. In deze prachtige botanische tuin kun je wel 4 duizend verschillende soorten planten bekijken. In deze tuin kun je mooie foto’s maken en lekker rond lopen. Ook zijn er soms activiteiten gepland in de Hortus Botanicus. Zo zijn er soms workshops, of kan een klein bandje hier wel eens optreden.

Naast deze tips, is er verder natuurlijk nog genoeg te beleven in Amsterdam! Wij hebben echter deze hoogtepunten voor jou uitgezocht omdat deze punten voor ons Amsterdam maken zoals Amsterdam is.

Related Posts