De taxi als goed alternatief voor het openbaar vervoer

0
Share

Het taxigebruik in Nederland is de laatste tijd aan het toenemen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in plaats van het standaard openbaar vervoer te nemen – zoals de trein, een bus of tram – een taxi Rotterdam of een taxi Barendrecht te gebruiken. Taxi’s hebben namelijk een aantal mooie voordelen in vergelijking met bijvoorbeeld de trein of bus. Maar wat zijn de pluspunten van het vervoer per taxi, als je dit vergelijkt met de bus, tram of trein? In dit blog leggen we je uit waarom een taxi Rotterdam of taxi Barendrecht nemen een prima idee is als je gebruik wilt maken van voordelig en comfortabel personenvervoer.

Welke voordelen heeft de taxi als alternatief voor de bus, trein of tram?

Taxivervoer is om diverse redenen een prima alternatief voor het traditionele openbare vervoer. In de eerste hebben personen die kiezen voor transport per taxi geen last van de vaak lange wachttijden op perrons en bij tram- en bushaltes. Als klant bel je een lokaal taxibedrijf op en spreken jullie een tijd af, waarop je dan thuis of op de aangegeven locatie opgehaald wordt. En dat bespaart je natuurlijk een hoop tijd! Een tweede pluspunt van een taxibedrijf inschakelen als je ergens heen wilt, is dat dit altijd en overal kan. 24/7 dus! Treinen, trams en bussen bieden geen 24/7-service. Iedereen herkent wel de vervelende situatie dat je net de laatste trein of bus mist en dan direct met een probleem zit. Een taxi biedt hier uitkomst! Ten derde is het fijne aan een taxi bestellen voor jouw ritten de garantie op professionele chauffeurs. Taxichauffeurs hebben vaak veel rijervaring en zorgen ervoor dat je veilig én snel van plek A naar plek B gebracht wordt. Verder hebben ze moderne navigatie in hun taxi, die helpt om files te vermijden, de kortste route te nemen en te zorgen dat je altijd op de juiste locatie aankomt. Ten slotte: een taxi nemen is voordeliger dan veel mensen zich beseffen. Voor de vervoerskosten hoef je de taxi dus niet te vermijden!

De grootste nadelen van openbaar vervoer via trein, tram of bus

Het openbaar vervoer nemen is vandaag de dag niet meer zo prettig als pak ‘m beet twintig jaar geleden. Treinen, trams en bussen hebben helaas meerdere nadelen, die in de afgelopen tijd alleen maar groter zijn geworden. Zo is openbaar vervoer in ons land massaal door de grote mensenmenigten rond stations en haltes. Vaak zitten treinen, bussen, metro’s en trams daardoor bomvol, wat een garantie is op een oncomfortabele reis. Verder heb je in het openbaar vervoer weinig tot geen privacy als reiziger. Iedereen zit, zeker tijdens de spits, hutjemutje op elkaar. Een derde minpunt van bijvoorbeeld de trein nemen, zijn de vele vertragingen die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn. Gebruik je een taxi, dan zijn er altijd alternatieve routes en uitwijkmogelijkheden, zodat je geen of slechts minimaal tijd verliest. In het openbaar is dat anders. Ten slotte maken de stijgende kosten voor treintickets en buskaarten het openbaar vervoer onaantrekkelijk. Vervoer over de weg wordt in vergelijking met trein, bus en tram relatief steeds voordeliger. Dus kies ook voor jezelf, voor comfort en voor snel en voordelig vervoer per taxi!

Related Posts