Dit hebben de Italiaanse Alpen je te bieden

0
Share

Iedereen kent ze wel, één van de bekendste gebergtes in Europa: de Alpen. Naast de wielrenwedstrijden die hier plaats vinden heeft de Alpen nog tal van andere verassingen. In deze blog maak je dan ook kennis met de Italiaanse Alpen en zijn charmes.

Waag je aan een heus wandelavontuur

Wie zich in de Alpen wilt wagen aan een wandeltocht is in goede handen bij de Alta Via Del granito. Letterlijk vertaald is dit ‘het granieten hoog pad’. Deze rondwandeling neemt je mee door het gesteende van de Cima d’Asta. Je wandelt daarnaast op oude paden en voormalige militaire wegen. Hou je van bergen, wandelen en avontuur? Dan is deze wandeltocht iets voor jou!

Bezoek de prachtige regio van Valle d’Aosta

In het rustgevend Alpengebied ligt Valle d’Aosta. Een oase van rust en natuur met een sportieve knipoog. Je kan hier dan ook prachtige wandelingen maken en een bezoekje brengen aan de hoofdstad Aosta. In deze stad kan je bijvoorbeeld een Romeins theater of een prachtige kathedraal bezoeken. Ook voor de sportievelingen zijn er opties. Zo kan je hier raften, bergbeklimmen en paragliden.

Maak een uitdagende trektocht

Wie toch iets anders wenst dan Alta via gaat zeker en vast zijn zinnen verkrijgen in de Walkers Haute Route. Deze route gaat van Chamonix naar Zermat. Onderweg ontdek je prachtige bergpassen, gletsjers, charmante stadjes en schitterende valleien. Daarnaast zijn een mix van besneeuwde toppen en groene valleien gegarandeerd tijdens deze wandeltocht. Let echter op! Voor deze wandeling moet je getraind zijn, de trektocht gaat over een afstand van ruwweg 200 kilometer. Uiteraard duurt deze dan ook meerdere dagen.

Neem een kijkje in het Nationaal Park Grand Paradiso

Wie het oudste nationaal park van Italië wilt bezoeken, moet zeker en vast eens langsgaan in het noordwestelijke deel van de Italiaanse Alpen. Naast de bergen en natuur kan je hier diverse bedreigde diersoorten bezichtigen. Enkele voorbeelden zijn; Alpine ibex, gemzen, oehoes en nog zoveel meer.

Kortom, de Alpen is een gebergte wat meer te bieden heeft dan enkel wandelen en imposante uitzichten. Zo zijn er uitdagende trektochten, een prachtig nationaal park en enkele verassende dorpen en steden. Voor avonturiers is dit dan ook ’the place to be’ in de zomer. In de winter uiteraard ook, maar dan start het skiseizoen in de Alpen waardoor het soms als té toeristisch ervaren kan worden.

Related Posts