Een voortreffelijk nachtje weg in Rotterdam

0
Share

Rotterdam

Rotterdam is, na Amsterdam, de grootste stad van Nederland. Wat betreft de oppervlakte is Rotterdam de grootste gemeente van heel Nederland. Daarnaast staat Rotterdam natuurlijk bekend om de grootste haven van Europa. In Rotterdam zijn veel verschillende activiteiten te beleven. Wij zetten graag een aantal activiteiten op een rijtje en wie weet breng jij binnenkort een bezoekje aan de prachtige havenstad.

Markthal

In vrijwel alle wereldsteden kom je een markthal tegen, maar toch is de markthal in Rotterdam uniek. In de markthal bevinden zich niet alleen winkels en horecagelegenheden, maar de markthal biedt ook de nodige ruimte voor appartementen. De markthal bestaat uit ongeveer 100 vers units, 15 eetwinkels en een aantal diverse restaurant met daaronder een supermarkt en een vierlaagse parkeergarage. Als je tussen de marktkramen doorloopt en omhoog kijkt, dan kom je veel kunst tegen. Wil jij meer weten over de markthal? Tijdens de Open Tour kan een gids jou daar alles over vertellen.

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp zijn de dieren blij om jou weer te zien. De dierentuin is het hele jaar door geopend voor al haar bezoekers. Diergaarde Blijdorp is een dierentuin met een botanische tuin. Blijdorp is een stukje natuur van ongeveer 30 hectare in het midden van de stad. De lokale biodiversiteit wordt hier gestimuleerd. De dierentuin is een gezellig uitje voor jong en oud.

Euromast

De uitkijktoren van Rotterdam heeft een hoogte van maar liefst 185 meter. De uitkijktoren is geopend voor toeristen van Rotterdam. Bovenin de toren heb je een prachtig 380 graden uitzicht over Rotterdam. De Euromast is meer dan enkel een uitkijktoren. Je kunt er ook overnachten, eten, abseilen en nog veel meer.

Erasmusbrug

De Erasmusbrug is een prachtige brug wat je gezien moet hebben. Rotterdam staat bekend om haar prachtige architectuur. De architectuur is niet alleen terug te zien in de wolkenkrabbers, maar ook in de Erasmusbrug. Het bouwwerk wordt opvallend door haar lichtblauw staal, een pyloon van ongeveer 139 meter hoog en een rij van 40 stalen kabels over het water heen. De Erasmusbrug wordt in de volksmond ook wel de liefdevolle Zwaan genoemd. De vorm van de brug lijkt namelijk op een zwaan. Kom de brug bezoek in de avonduren met de prachtige verlichting. Boek een hotel Rotterdam en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Related Posts