Geniet van een unieke en luxe vakantie in Friesland

0
Share

Van alle inwoners in Nederland zijn de mensen in Friesland het meest trots op hun provincie. En dat is terecht want deze provincie in het noorden van Nederland is heel veelzijdig, je vindt er prachtige natuur, veel meren die allemaal met elkaar verbonden zijn en charmante steden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer toeristen een bezoek aan Friesland brengen.

Bezienswaardigheden

Als je op vakantie gaat naar Friesland, wil je natuurlijk weten wat er te doen is in de omgeving. Wij geven je een aantal tips!

Ontdek de natuur van Friesland door te gaan wandelen. Je hebt de keuze uit een aantal veelzijdige wandelroutes die je door het Friese landschap voeren.
Je kunt ook lekker op de fiets Friesland verkennen. Deze provincie heeft wel vier nationale parken, waar meerdere fietsroutes door lopen. Het is ook een aanrader om naar de beroemde elf steden van de Elfstedentocht te fietsen.
Cultuurliefhebbers halen hun hart op in de gezellige steden die deze provincie rijk is. Ontdek de hoofdstad Leeuwarden, slenter door het vestingstadje Dokkum of geniet van de historische Hanzestad Stavoren.

Overnachten

Om een goed beeld te krijgen van deze charmante provincie, is het fijn om er meerdere dagen te verblijven. Je kunt kiezen om te overnachting in een van de gezellige hotels of in een appartement midden in de natuur. Een bed en breakfast is een goede keuze als je houdt van een verblijf in een kleinschalige accommodatie.
Daarnaast zijn er, verdeeld over de provincie, een aantal luxe vakantievilla’s te huur. Hier geniet je in alle rust en vrijheid van je welverdiende vakantie.

Logeren in de natuur

Een vakantiepark met luxe villa’s en ruime kampeerplekken in een natuurlijke omgeving omringd door water is landgoed Eysinga State in Sint Nicolaasga. Je geniet op het landgoed van de rust en ruimte en het leven op het water.
Landgoed Eysinga state heeft een eigen haven, je kunt dus je eigen boot meenemen op vakantie. Je kunt uitgebreid kokkerellen in je vakantievilla maar er ook lekker gaan eten in Blaauwpleats, de sfeervolle brasserie die op het landgoed ligt.

De accommodaties

Landgoed Eysinga heeft meerdere vakantievilla’s, zowel voor gezinnen als voor grotere gezelschappen tot twaalf personen. Een aantal accommodaties hebben een eigen aanlegsteiger of ze bevinden zich midden in de natuur.

12-persoonsvilla
Villa meer van Eysinga is geschikt voor grotere groepen en ligt aan het meer. De inrichting is luxe. Zo heeft deze villa een compleet ingerichte keuken en meerdere badkamers.

10-persoonsvilla
Villa Eyland staat op een groot perceel en heeft een eigen aanlegsteiger. Je voelt je snel thuis in de sfeervolle inrichting en komt tot rust in de sauna. Het ruime terras heeft zelfs een eigen barbecue.

Related Posts