Komende vakantie eindelijk weer naar het buitenland

0
Share

Na de afgelopen zomers dichtbij huis te zijn gebleven, kiezen Nederlanders er de komende vakantieperiodes massaal voor om naar het buitenland te trekken. Reisbureaus zien onder meer het aantal boekingen voor de voorjaarsvakantie van 2022 fors stijgen. Het hangt samen met de versoepelingen die niet alleen in Nederland worden doorgevoerd, maar ook in verschillende andere Europese landen. Het maakt dat er steeds meer mogelijk is op de verschillende populaire vakantiebestemmingen in Europa. Opvallend is dat veel Nederlandse gezinnen voor een vakantie naar de zon kiezen. Men heeft het duidelijk gemist de afgelopen anderhalf tot twee jaar!

Wintersportvakantie in het voorjaar plannen

Waar men tijdens de voorjaarsvakantie voornamelijk voor de stedentrips kiest, gaat bij de meivakantie in 2022 de voorkeur uit naar een bestemming in een Europees skigebied. Waar een zonvakantie de afgelopen jaren lastig was, geldt dat zeker ook voor de wintersportvakantie. Veel wintersportlanden hielden toeristen buiten hun landsgrenzen tijdens het afgelopen voorjaar. Dit jaar heeft men de kans om eindelijk weer naar de piste te trekken! Iets waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door Nederlanders. Let voor vertrek goed op de lokale regels. Met name in Oostenrijk zijn deze regels zeer streng. Zonder boosterprik is het momenteel niet mogelijk om in het land te skiën en snowboarden.

Huisje in eigen land eveneens in trek

Overigens kiest niet iedereen voor een zon- of wintersportvakantie buiten Nederland. De Nederlandse vakantieparken zien de bezetting toenemen. Er zijn zelfs al organisaties, die meldden dat het aantal boekingen op dit moment hoger ligt dan in de periode voor de pandemie. Een hele goede ontwikkeling, daar ook de vakantieparken hun omzet zagen dalen. Restaurants op de parken hielden de deuren gesloten, een entertainmentprogramma kon vaak niet of nauwelijks aangeboden worden en ook aan de verhuur van steps en fietsen werd minder verdiend door een lagere bezetting in met name 2020. Het afgelopen jaar nam de bezetting langzaamaan weer toe, tot een nieuw hoogtepunt aan het begin van 2022.

Vakantiegeld gespaard voor een verre reis

Doordat een vakantie de afgelopen twee zomers nauwelijks mogelijk was, hebben veel gezinnen hun vakantiegeld gespaard. Dit geld wordt in 2022 gebruikt om eindelijk een verre reis te kunnen maken naar een droombestemming. Populaire verre bestemmingen zijn onder meer de Verenigde Staten, Australië en Indonesië. Australië houdt haar grenzen momenteel nog gesloten voor de Europese toerist. De verwachting is echter dat het land de grenzen later dit jaar alsnog zal openen. De VS deed dit eerder in het najaar van 2021 al. Een nieuwe sluiting lijkt in de huidige situatie onwaarschijnlijk. Het maakt 2022 een goed jaar voor een stedentrip naar New York, Los Angeles of bijvoorbeeld San Francisco. Wat is jouw droombestemming?

Related Posts