3 creatieve tips voor een originele baktraktatie!

0
Share

Als je iets te vieren hebt is het traditie om iets lekker te trakteren. Dit begint al in de kleuterklas en gaat eigenlijk je hele leven nog door. Niet gek dat je som niet kan verzinnen wat je nu weer zou moeten trakteren. Trakteren kan je doen met verschillende redenen: een verjaardag, een jubileum, een vakantie, een nieuwe baan of een kindje op komst. De reden kan dus van alles zijn, daarom zijn al onze ideeën voor vandaag toepasbaar op verschillende gelegenheden. Je kan je kind er meer op pad sturen in de kleuterklas, maar je kan er ook je collega’s erg blij meemaken. We raden je aan vooral je eigen draai te geven aan onze ideeën, zo wordt het persoonlijk en eigen. Benieuwd naar onze ideeën? Lees dan snel verder!

Een cupcake

Eigenlijk lust iedereen het wel, een cupcake. Het is simpel om te maken dus daar zal je niet al te veel moeite in kwijt zijn. Het ingewikkelde van deze traktatie is het versieren. Je kan er zoveel verschillende kanten mee op. Je kan het chic maken met eetbare pareltjes. Ook kan je juist iets kinderlijks maken met veel kleuren en vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het maken. Online zijn er ook erg veel leuke ideeën te vinden, dus kijk vooral lekker rond!

Een koekje van jouw eigen deeg

Een koekje is altijd lekker en je kan er heel veel verschillende kanten mee op. Bedenk hierbij wel goed wat de leeftijd is van de ontvanger. Niet alle kinderen kunnen even netjes een koekje eten. Zo zijn er in veel kleuterklassen een verbod op chocolade omdat dit te veel troep geeft. Geen chocolade koekjes voor je kleuter dus, maar bij je collega’s kan je er wel op gokken dat ze het zonder vlekken naar binnen krijgen. Andere lekkere ingrediënten voor koekjes zijn: witte chocolade, cranberries, karamel en kaneel. 

Een cakepop

De trend vanuit Amerika overgewaaid. Een cakepop is een cakebolletje op een stokje. Het ziet er hoe dan ook feestelijk uit en veel mensen in Nederland kennen het nog niet. Zo steelt jouw baksel de show! Je kan cakepops dippen in een coating, waardoor het een kleurtje krijgt. Ook kan je ze natuurlijk, net als andere baksels, versieren met fondant. Ben je nog op zoek naar bakspullen? Neem dan een kijkje op de webshop van Baktotaal Bouwhuis.

Related Posts