4 nieuwe trends in de esthetische geneeskunde

0
Share

4 nieuwe trends in de esthetische geneeskunde

Esthetische geneeskunde is een term die duidt op het professioneel behandelen van het cosmetisch uiterlijk. Denk maar aan littekens, huidveroudering, rimpels, vlekjes, overtollig vet, cellulitis, striemen of andere kwaaltjes. Het gaat dus vooral over de beauty-sector. Het laat je huid terug stralen, zodat je je in een tel van tijd terug mooi en zelfzeker voelt. Zowel voor kleine kwaaltjes als langdurige kuren kan je je laten behandelen door een esthetische expert. Alle behandelingen zijn veilig en niet-invasief.

  1. Littekens wegwerken

Over het algemeen kan de esthetische geneeskunde littekens aanpakken. Dit kan gaan van oppervlakkige littekens door bijvoorbeeld acne of andere jonge littekens, tot diepgegronde littekens die er al voor langere tijd zitten. Littekens komen voort door verschillende aandoeningen: chirurgische ingrepen, wonden, brandwonden of acne. Elk litteken ziet er bovendien anders uit en heeft een andere structuur. Naargelang deze structuur kan esthetische geneeskunde aan de hand van injecties, laser of een peeling jouw litteken behandelen en wegwerken.

  1. Details in het gezicht: een egaal resultaat

Acne littekens, zoals hierboven omschreven, komen vrijwel altijd voor in het gezicht. Deze kunnen dus door een expert behandeld worden. Maar ook andere details in het gezicht waar jij je aan stoort of die je niet mooi vindt kunnen esthetische professionals onder handen nemen. Denk maar een rimpels bijvoorbeeld. In het gezicht kunnen tot wel 10 verschillende rimpels ontstaan. Maar deze kunnen allemaal verwijderd worden door middel van esthetische injecties of een laser. Ga je liever voor een veiligere optie? Ook een peeling of een hydrafacial behandeling kunnen rimpels inperken. Andere kwaaltjes in het aangezicht zoals pigmentvlekjes, donkere kringen, verslapping van de huid of te grove poriën kunnen ook door middel van een esthetische behandeling opgeknapt worden.

  1. Lichaam: huidverjonging en afslanken

Als derde kan ook het lichaam door middel van esthetische zorg volledig naar jouw wens veranderen. Heb je bijvoorbeeld last van wat overtollig vet dat je maar niet weg krijgt? Of heb je al allerlei crèmes geprobeerd die toch niet helpen tegen striemen, cellulitis of een verslapte huid? Om gewichtsproblemen aan te pakken, kan gebruik gemaakt worden van Coolsculpting, oftewel vet verwijderen door cooling therapie. En om striemen te verwijderen en de huid glad te maken, is een radiofrequentie behandeling zeer effectief.

  1. Haargroei

Tot slot kunnen ook problemen omtrent haargroei opgelost worden met esthetische geneeskunde. Langs de ene kant kan men kaalheid aanpakken of tegengaan. Langs de andere kant kan ook haargroei, op plekken waar je dit vervelend vindt, verwijderd worden. Een laserontharing is dan de meest effectieve behandeling. En ook voor ingegroeide haartjes te genezen is een laserbehandeling de beste oplossing. Esthetische geneeskunde kan dus voor iedereen van pas komen!

Related Posts