4 tips om jouw huis een industriële look te geven

0
Share

Industriële stijl is een trend voor het inrichten van binnenruimtes met een vintage en bohemien tintje. De integratie van industriële voorwerpen in decoratie gaat terug tot de jaren 1950, toen veel kunstenaars in New York verlaten pakhuizen of fabrieken begonnen te bewonen en ze vervolgens te personaliseren.

Deze ruimten werden gekenmerkt door hoge muren en plafonds die een gevoel van ruimtelijkheid gaven. De meest voorkomende materialen in dit type opgeknapte structuren waren metaal, zichtbare baksteen en hout, dus deze elementen overheersen in deze decoratieve stijl.

Het lijdt geen twijfel dat deze stijl steeds meer aanwezig is in onze woningen. Daarom geven wij je 4 tips om jouw huis een industrieel tintje te geven. Bekijk ze!

1. Welke meubels passen bij de industriële stijl?

Hout in zijn natuurlijke staat gecombineerd met elementen in metaal en leer zijn erg populair in de industriële stijl. Hun kenmerken passen zich perfect aan de strengheid van de industriële ruimte aan.Industriele meubels hebben een meer ontspannen karakter en de afwerking is gebaseerd op functionaliteit. Ze zijn gemaakt van hout en ijzer of staal, en hun vormen zijn geïnspireerd door rechte en eenvoudige lijnen, zonder details of veel versieringen. Vermeldenswaard is dat dit type decoratiestijl ook het gebruik van ecologisch en gerecycleerd materiaal bevordert.

2. Industriële verlichting

Industriële ruimtes worden gekenmerkt door grote ramen van vloer tot plafond die de ruimte vullen met prachtig natuurlijk licht. In modernere ruimten die deze look willen nabootsen, is het dan ook aan te bevelen de ramen te accentueren met zachte, lichte gordijnen die het licht niet in de weg zitten.

Als je het wilt versterken, zullen spiegels altijd een uitstekende aanvulling zijn, vooral in deze stijl. Je kunt kiezen voor grote spiegels die op de grond steunen, met een metalen of zwarte structuur.

3. Uitrusting en toebehoren

Accessoires kunnen het interieur van jouw huis een origineel karakter geven en de industriële stijl perfect benadrukken. Aangezien deze stijl geïnspireerd is op fabrieken en de stedelijke omgeving, zijn elementen met een versleten look ideaal. Versleten is niet synoniem met beschadigd. Het gaat om het vinden van stoffen en texturen die het verstrijken van de tijd weerspiegelen.

Je kunt zelfs voorwerpen zoals klokken, lampen of schilderijen krijgen waarvan het schilderwerk opzettelijk een beetje verouderd is. Vergeet niet dat in een industriële stijl decoraties de ruimte niet mogen overheersen, maar het interieur op een discrete manier moeten aanvullen.

4. Kies een kleurenpalet dat past bij de industriële stijl

Een ander fundamenteel aspect van elke decoratie zijn de kleuren. Zij markeren de voorgestelde stijl in de omgeving en zijn bepalend voor het al dan niet slagen van de decoratie. In een inrichting in industriële stijl vormen de sobere en neutrale kleuren de basis van de omgeving. Geef in dit geval altijd de voorkeur aan wit, zwart en grijs.

Levendige kleuren worden niet weggegooid, zij kunnen deel uitmaken van de decoratie, maar op een subtiele en evenwichtige manier. Zij worden gewoonlijk gebruikt voor een aantal details en de meest gebruikte zijn de primaire – blauw, geel en rood.

Related Posts