5 keer Scandinavische designmerken die je moet kennen

0
Share

Misschien ken je ze al, misschien ook niet. Scandinavische designmerken om u tegen te zeggen. Al jarenlang voorzien deze prachtige designmerken van functionele en tijdloze ontwerpen. Van lampen, tot stoelen, tot accessoires. Wij geven je alvast 5 prachtige merken mee. Scandinavisch design van de bovenste plank.

1. Hay

Hay is een designmerk van Deense afkomst dat bekend staat om meubilair dat zowel eigentijds als innovatief is. ‘Tof’ is het juiste woord voor het merk Hay, het Deense designmerk dat ontstaan is in 2002, oprichter Rolf Hay wou design uit de jaren 50 en 60 terug opwaarderen. Ondertussen vind je het merk overal, van flagshipstores over heel Europa tot hippe interieurwinkels. Zowel in meubelontwerp als in accessoires is Hay een krak. Zoek je bijvoorbeeld een mooie kaars? Ook dan kan je bij Hay vast en zeker iets vinden dat je aanstaat.

2. Muuto

Muuto, het designmerk dat opgericht werd in 2006 door Kristian Byrge en Peter Bonnen, is een streling voor het oog. Muuto betekent eigenlijk ‘nieuw perspectief’ of ‘verandering’ in het Fins, erg toepasselijk wanneer je de designs van Muuto ziet. Muuto heeft niet alleen prachtige meubels, ook accessoires. Je kent Muuto misschien wel van de bekende stoel de Fiber Chair, een kuipstoel die erg populair is. Ken je die niet? Dan ken je misschien wel de rubberen hanglamp Unfold. Een tijdloos item voor in jouw interieur, dat vind je bij Muuto.

3. Gubi

Gubi is van Deense afkomst en bestaat al sinds 1967. Gubi is een perfecte combinatie van zowel het klassieke en het moderne, het heden en het verleden. Ze brengen iconische ontwerpen uit de jaren 30 tot de jaren 70 terug in ontwikkeling, maar ook nieuw talent krijgt een kans. Gubi heeft een designmeubels die je op zijn minst stijlvol kan noemen, maar ook designlampen en designspiegels. Denk maar aan de Pedrera salontafel, de Ellips tafel of de Beetle stoel.

4. Fritz Hansen

Het Scandinavisch designmerk dat vele van jullie vast en zeker kennen. Het meubilair van Fritz Hansen is hoogwaardig, kwalitatief en erg populair. Het werd opgericht door Fritz Hansen in 1892 in Kopenhagen. Vooral stoelen zijn een veel voorkomend meubelstuk wanneer je denkt aan Fritz Hansen. Fritz Hansen groeide dan ook uit een modern designmerk dat elk huis opfleurt met zijn geweldige designs.

5. Carl Hansen & son

Carl Hansen & son dat is vakmanschap. Hoge kwaliteit, prachtig design. Met een eenvoudig design en een sterk ontwerp is iedereen fan. Deense architecten van tussen de jaren 30 en 60 hebben een grote invloed op de meubelen die Carl Hansen & Son momenteel produceert. Vakmanschap en kwaliteit staat dus al jaar en dag centraal.

Related Posts