Iedereen draagt jassen, zeker nu in deze tijd van het jaar. Even een momentje om onze jassen te waarderen.
Reden nummer één, ze houden je warm. Duh!
Reden nummer twee, ze maken je outfit compleet. Elke fashion fanaat weet dat je doormiddel van een jasje je outfit compleet kunt maken of breken. Het is een speling van de juiste kleur samen met je schoenen en de rest van je kleren.
Reden nummer 3, omdat je ze makkelijk uit en aan kan doen, is het een van de meest handige fashion items. Dat moet ook wel, want als je naar buiten en binnengaat zou het nogal een probleem zijn als het uit en aantrekken van een warm item je elke keer 15 minuten kost. Jassen zijn als vesten, maar dan dikker.
Reden nummer 4, ze hebben capuchons. Maar niet altijd. Jassen zijn jassen of ze nu wel of geen capuchon hebben. Dit is leuk, want het hebben van een capuchon is altijd handig (zeker in Nederland!) maar het betekent niet dat jassen die geen capuchon hebben minder mooi zijn. Dit brengt ons bij het volgende punt.
Reden nummer 5, jassen komen in elke kleur, vorm en dikte en zijn daardoor elk seizoen te dragen. We hebben namelijk winterjassen, zomerjassen, tussendoorjassen, herfstjassen, dunne jasjes, blazers, en ga zo maar door. Door deze grote verscheidenheid kun je elke dag wel een jasje aan, gewoon omdat het kan! Er bestaan niet veel andere kledingstukken die zo divers zijn als jassen.
Reden nummer 6, soms hebben ze binnenzakken. Helaas niet allemaal, maar wat is het een geluk als je een jas draagt die een binnenzak heeft! Je kunt daarin je mobiel, paspoort, portemonnee of wat dan ook makkelijk kwijt, terwijl je het dichtbij je draagt en je niet per sé een tas hoeft mee te nemen! Nog een voordeel, je kunt ook niet makkelijk beroofd worden.
Reden nummer 7, noem ons maar ouderwets of traditioneel, maar we zijn blij dat ook mannen jassen hebben. Als wij dan een keer onze jas vergeten, is het ontzettend fijn om de jas van je partner te mogen dragen. Kort samengevat: jassen zijn een vorm van liefde.
Heb jij nog een nieuwe jas nodig? Check dan deze website, zij bieden allerlei verschillende jassen aan en er zit voor ieder wat wils wel iets bij.
In de wereld van bier is er altijd iets nieuws aan de horizon. Bierliefhebbers worden voortdurend getrakteerd op innovaties en trends die de bierbeleving naar een hoger niveau tillen. In dit artikel gaan we dieper in op enkele opvallende trends in de bierindustrie en de evolutie van hoe we bier drinken. Van alcoholvrij tot biercocktails, laten we eens kijken naar wat er borrelt in de bierwereld.
1. Alcoholvrije bieren
Een van de meest opvallende trends in de bierwereld is de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren. Steeds meer brouwerijen investeren in het ontwikkelen van smaakvolle 0.0% opties voor degenen die willen genieten van de verfrissing van bier zonder de effecten van alcohol. Deze trend weerspiegelt een groeiend bewustzijn van gezondheid en welzijn, evenals een grotere vraag naar diversiteit in bieropties.
2. Bier met bijzondere smaken
Bier is allang niet meer beperkt tot de traditionele smaken. Brouwers experimenteren met een scala aan smaakvolle toevoegingen, van fruitige tonen tot kruidige ondertonen. Denk aan bieren met smaken als mango, koffie, chocolade, en zelfs kruidnagel. Deze uitbreiding van smaakprofielen heeft bierdrinkers op zoek naar nieuwe en spannende smaakcombinaties.
3. Botanische Bieren
Botanische bieren (botanicals) zijn een opvallende trend in de bierindustrie. Brouwers halen inspiratie uit de natuur en voegen kruiden, bloemen en andere botanische ingrediënten toe aan hun brouwsels. Dit resulteert in bieren met een onderscheidend aroma en een vleugje terroir, waarbij elke slok een reis door de natuur lijkt.
4. Bier met een verhaal
Naast de bekende trends in de bierindustrie, is er ook een groeiende beweging van bier met een verhaal. Deze trend draait om bieren die niet alleen geweldige smaken bieden, maar ook een diepe connectie met hun plaats van herkomst en geschiedenis hebben. Een opmerkelijk voorbeeld van deze trend is Brasa Bier, dat een betekenisvolle rol speelt in het weergeven van de Caribische cultuur en geschiedenis.
Een van de aantrekkelijke aspecten van bier met een verhaal, zoals Brasa Bier, is dat het de drinker meeneemt op een reis. Brasa vertelt het verhaal van Curaçao, met zijn warme gastvrijheid en rijke cultuur. Het geeft je het gevoel alsof je op het eiland bent, zelfs als je duizenden kilometers verderop bent. En net als je van elke moderne brouwerij kan verwachten, wordt dit bier gewoon bij je thuis bezorgd. Brasa bier bestellen kan dus gewoon online.
Deze trend toont aan dat bier niet alleen een drankje is, maar ook een medium om verhalen te vertellen en culturen te delen. Terwijl je geniet van Brasa Bier, kun je jezelf afvragen waar en wanneer jij dit unieke bier voor het eerst hebt geproefd, en welk verhaal het voor jou heeft.
5. Biercocktails
Biercocktails, ook wel bekend als “beertails,” hebben de wereld van mixologie veroverd. Deze trend combineert de verfrissende smaak van bier met sterke dranken en mixers, wat leidt tot creatieve drankjes zoals de “Michelada,” een mix van bier, tomatensap, en kruiden. Biercocktails bieden een nieuwe dimensie van smaakbeleving en nodigen uit tot experimenteren.
6. Thuis bier drinken
De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop we bier drinken toch wel wat veranderd. Met bars en restaurants die tijdelijk gesloten waren, verhuisde het drinken van bier naar onze huiskamers. Mensen begonnen meer aandacht te besteden aan het selecteren van bieren voor thuisconsumptie, en de bierwinkel pasten zich snel aan door online verkoop en thuisbezorging te verbeteren. Deze trend heeft ons aangemoedigd om onze eigen bierkelders op te bouwen en een breder scala aan bieren te verkennen. Bier is echter niet alleen een drank, het vertegenwoordigt ook een gevoel, een momentje van ontspanning en zelfs herinneringen die we delen met vrienden en familie. Het kan een brug slaan tussen het alledaagse en het buitengewone, waardoor elk glas bier een unieke ervaring wordt.
7. Minder in de kroeg
Hoewel traditionele kroegen en biercafés nog steeds geliefde ontmoetingsplaatsen zijn, zien we een verschuiving in de drinkgewoonten van mensen. Er is een groeiend verlangen naar meer intieme en persoonlijke bierervaringen. Kleine proeflokalen en ambachtelijke brouwerijen bieden bezoekers de kans om direct contact te hebben met de brouwmeesters en te leren over het brouwproces, terwijl ze genieten van unieke, lokaal gebrouwen bieren.
Dus..
De wereld van bier evolueert voortdurend, en deze trends weerspiegelen de veelzijdigheid en innovatie binnen de bierindustrie. Of je nu kiest voor een alcoholvrij bier, een biercocktail of een ambachtelijk brouwsel met een ongebruikelijke smaak, bier blijft een drankje dat ons verenigt en verrast. De toekomst van bier belooft alleen maar meer smaak, creativiteit en mogelijkheden. Dus, laten we een toost uitbrengen op de bierwereld en al zijn prachtige ontwikkelingen.
Dit artikel gaat over het verschijnsel burn-out. Wat is dat precies, hoe herken die en het meest belangrijke is, hoe je die voorkomt? Op die vragen gaan we hier in.
Wat is een burn-out?
Burn-out is een woord dat we ook in het Nederlands gebruiken. Het is Engels en je zou dat kunnen vertalen met afgebrand; bij een burn-out voel je je afgebrand. Dat betekent dat je nog maar weinig kunt presteren of zelfs helemaal niet meer. We werken beter als we onder enige druk staan, met de nadruk op enige. Zolang we regelmatig kunnen ontspannen, is er daar niets mis mee. Maar veel druk, waar ook nog eens spanning vanuit de privésituatie kan bijkomen, kan iemand teveel worden. We gebruiken ook het woord overspannenheid, maar met een burn-out wordt een gesteldheid bedoeld, die iemand dwingt om gedurende lange tijd te stoppen met werken. Dan heb je jaren lang teveel van jezelf gevergd. Even opladen is er niet meer bij. Burn-out is dus een graad erger dan overspannenheid.
Hoe herken je een burn-out?
Je kunt een (aankomende) burn-out herkennen aan de volgende verschijnselen:
Je voelt je moe en produceert weinig.
Je hebt last van concentratieverlies en wordt vergeetachtig.
Je wordt door de werkdruk alsmaar sarcastischer en je hebt de nodige moeite met het meegaan met veranderingen.
De ontevredenheid neemt toe en je bent snel geïrriteerd.
Je meldt je frequenter ziek, je lichamelijke klachten nemen toe en een bezoek aan een arts levert niet echt verbetering op.
Je hebt geruime tijd nodig om na het werk te herstellen, dat kan zelfs een heel weekend nemen.
Je slaapt slecht.
Je kunt niet goed tegen drukte en herrie.
Je voelt je gejaagd.
Zoals we al eerder aangaven, hebben we het hier over verschijnselen die al geruime tijd duren.
Burn-out voorkomen
Om een burn-out te voorkomen, is het heel belangrijk om naar je lichaam te luisten. We hebben het al gehad over de verschijnselen van een burn-out. Als je er diverse aan jezelf herkent en ze worden chronisch, dat is het zaak om een stap op de plaats te maken. Herkennen en erkennen betekenen niet hetzelfde, en die realisering is heel belangrijk. Stop je aankomende burn-out niet weg, maar praat er op je werk over. Ook de werkgever is gebaat bij jouw gezondheid. Zoek naar mogelijkheden om de druk te verminderen. Wellicht kan je functie op het werk worden aangepast. Als het een kwestie is van bijscholing door veranderingen in het werk, dan dient dat tijdig te worden opgepakt. Er bestaan genoeg succesverhalen van omscholing, waaruit blijkt dat die een goede optie kan zijn. Neem ook in je privésituatie niet teveel hooi op je vork. Doe dingen die je ontspannen. Neem tijd voor jezelf. Sporten is een goed idee, maar dan wel een sport die je geestelijk ontspant. Probeer je niet altijd te bewijzen.