7 redenen waarom we van jassen houden

0
Share

Iedereen draagt jassen, zeker nu in deze tijd van het jaar. Even een momentje om onze jassen te waarderen.

Reden nummer één, ze houden je warm. Duh!

Reden nummer twee, ze maken je outfit compleet. Elke fashion fanaat weet dat je doormiddel van een jasje je outfit compleet kunt maken of breken. Het is een speling van de juiste kleur samen met je schoenen en de rest van je kleren.

Reden nummer 3, omdat je ze makkelijk uit en aan kan doen, is het een van de meest handige fashion items. Dat moet ook wel, want als je naar buiten en binnengaat zou het nogal een probleem zijn als het uit en aantrekken van een warm item je elke keer 15 minuten kost. Jassen zijn als vesten, maar dan dikker.

Reden nummer 4, ze hebben capuchons. Maar niet altijd. Jassen zijn jassen of ze nu wel of geen capuchon hebben. Dit is leuk, want het hebben van een capuchon is altijd handig (zeker in Nederland!) maar het betekent niet dat jassen die geen capuchon hebben minder mooi zijn. Dit brengt ons bij het volgende punt.

Reden nummer 5, jassen komen in elke kleur, vorm en dikte en zijn daardoor elk seizoen te dragen. We hebben namelijk winterjassen, zomerjassen, tussendoorjassen, herfstjassen, dunne jasjes, blazers, en ga zo maar door. Door deze grote verscheidenheid kun je elke dag wel een jasje aan, gewoon omdat het kan! Er bestaan niet veel andere kledingstukken die zo divers zijn als jassen.

Reden nummer 6, soms hebben ze binnenzakken. Helaas niet allemaal, maar wat is het een geluk als je een jas draagt die een binnenzak heeft! Je kunt daarin je mobiel, paspoort, portemonnee of wat dan ook makkelijk kwijt, terwijl je het dichtbij je draagt en je niet per sé een tas hoeft mee te nemen! Nog een voordeel, je kunt ook niet makkelijk beroofd worden.

Reden nummer 7, noem ons maar ouderwets of traditioneel, maar we zijn blij dat ook mannen jassen hebben. Als wij dan een keer onze jas vergeten, is het ontzettend fijn om de jas van je partner te mogen dragen. Kort samengevat: jassen zijn een vorm van liefde.

Heb jij nog een nieuwe jas nodig? Check dan deze website, zij bieden allerlei verschillende jassen aan en er zit voor ieder wat wils wel iets bij.

Related Posts