Bespaar ruimte in je appartement!

0
Share

Ze bevinden zich meestal in het centrum van de stad en zijn goedkoper. In vergelijking met een huis is de ruimte echter meestal kleiner. Daarom moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Met inspiratie, kennis en creativiteit kan dit zelfs in de mode!

Lichte kleuren laten de kamer groter lijken

Lichte kleurenpaletten zorgen voor een ruimtelijker effect dan donkere kleuren. Als je drie kleuren kiest voor het palette, krijg je het beste resultaat. Twee ervan bestaan uit heldere lampenkappen en nemen het grootste deel van de ruimte in beslag. Vervolgens kunt u een contrasterende accentkleur kiezen. Natuurlijk hoeft de contrastkleur niet heel fel te zijn, het kan bijvoorbeeld ook een effen aardekleur zijn.

Als je een gedurfdere kleur wilt gebruiken, kun je sommige meubels in deze kleur schilderen en een andere kleur gebruiken om deze te accentueren. Beperk je echter tot een bepaald deel van de ruimte, anders ga je teveel kleuren en impressies gebruiken en verliest de ruimte structuur.

Gebruik hoogte

In een klein appartement is het vloeroppervlak beperkt. Om al je spullen te kunnen opbergen, ga je verstandig om met de hoogte. De meningen zijn verdeeld over hoe je dit het beste kunt doen. Sommige mensen geven de voorkeur aan smalle en hoge opbergkasten omdat ze niet meteen de hele muur in beslag nemen. Op HomingXL.nl vind je bijvoorbeeld smalle en hoge boekenkasten. Anderen geven de voorkeur aan een compleet wandmeubel met meerdere functies. Zo kun je niet alleen veel spullen opbergen, maar creëer je ook binnen een loungehoek. Een horizontaal inklapbare kastdeur kan worden gebruikt als eettafel of bureau en kan als tv-meubel worden gebruikt. En een salontafel met lades scheelt ook veel ruimte, je kunt er veel spullen in kwijt en je kunt er eventueel ook aan werken. Van zithouding wisselen is immers goed voor je.

Plaats efficiënt en multifunctioneel meubilair

Bovenstaande kast is een goed voorbeeld van multifunctioneel meubilair, dat op een efficiënte manier gebruik maakt van de ruimte. Mooi vormgegeven multifunctioneel meubilair hoeft niet de hoogste prijs te kosten. Er zijn goedkope hoekbanken die je niet alleen als bank kunt gebruiken, maar ook als slaapbank voor jezelf of je gasten. Er kunnen meestal veel mensen op de hoekbank, u hoeft geen aparte stoel meer in het woongedeelte neer te zetten, zodat u een goede vrije ruimte in het appartement behoudt.

Gescheiden ruimtes creëren ruimte

In een kleine ruimte geeft u er misschien de voorkeur aan om de ruimte zo open mogelijk te maken zonder tussenschotten. Logisch, maar een kleine ruimte oogt al snel rommelig. Als er geen scheidingswanden worden geplaatst, zullen verschillende elementen zoals slaapgedeelte, rustruimte en keuken visueel goed in elkaar overlopen. Gebruik bijvoorbeeld roomdividers (minimaal een meter hoog) of meubels om elementen te scheiden.

Related Posts