De levensduur van een pvc-vloer

0
Share

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er een ontzettend groot aanbod is aan verschillende vloeren. Het is belangrijk dat je de vloer mooi vindt en dat het past bij de rest van het interieur. Ook onderhoud en de duurzaamheid kunnen een rol spelen in de zoektocht naar een geschikte vloer. Een pvc-vloer heeft veel voordelen, maar is deze ook duurzaam? Ben je benieuwd hoe lang deze vloer meegaat? Lees dan verder en kom erachter! 

De levensduur van een pvc-vloer

De levensduur van een vloer hangt altijd af van de intensiviteit waarmee een vloer gebruikt wordt. Ook is de levensduur afhankelijk van de soort slijtlaag die erop ligt. Daarnaast speelt de mate van onderhoud een rol. Als er een sterke toplaag op de vloer ligt zal deze niet snel beschadigen. Het komt dan ook weinig tot nooit voor dat een pvc-vloer vervangen moet worden vanwege de slijtage. Door de sterke toplaag kan deze vloer tot wel dertig jaar meegaan.

Duurzaamheid

De term duurzaamheid wordt steeds meer gebruikt. Maar wat houdt het precies in? De definitie van duurzaam is: bedoeld om lang mee te gaan en relatief milieuvriendelijk. Als je jouw steentje bij wilt dragen aan een duurzamere wereld dan kun je het beste voor een pvc-vloer kiezen. Een pvc-vloer is namelijk de duurzaamste keuze van alle kunststof vloeren. Tijdens het productieproces komen er namelijk geen schadelijke stoffen vrij.

Verschillende klassen

Een pvc-vloer is verkrijgbaar in verschillende klassen. Hoe hoger de klasse van de vloer, hoe intensiever de vloer gebruikt kan worden. Dus als je voor een hoge klasse kiest, is de levensduur van de vloer het langst. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is de kans groot dat er regelmatig zandkorrels vanuit buiten worden meegenomen. Deze zandkorrels kunnen krassen maken op de vloer. Als dit het geval is kun je het beste kiezen voor de hoogste klasse.

Laat je adviseren!

Een pvc-vloer is duurzaam door de lange levensduur en doordat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het productieproces. Ben je benieuwd naar de verschillende kleuren en designs van deze vloeren? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en ontdek de mogelijkheden. Wil je meer weten over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Related Posts