De sleutel tot een succesvol dagje woonwinkelen

0
Share

Je interieur bepaalt hoezeer jij je thuis voelt in je eigen huis. En net zoals je karakter zich ontwikkelt, doet je inrichting dat. Maar hoe geef je nou het beste vorm aan veranderende behoeftes? Wij gingen met groot succes meubels kopen in Zutphen en maakten aan de hand daarvan een shortlist voor een geslaagd dagje woonwinkelen.

Wat is je stemming?

‘Je interieur is de spiegel van je ziel’ wordt vaak gezegd. Probeer voor jezelf te bepalen in welke levensfase je zit … ben je huiselijk of juist erg avontuurlijk? Houd je van strak of zou je juist liever warmte in huis halen? Het zijn allemaal overwegingen die van invloed zijn op met name materiaal- en kleurkeuze … en daarmee kom je goed in de richting van een bepaalde woonstijl.

Trendy of niet

Nog iets om af te vragen; hoe belangrijk vind jij het om mee te gaan met de trends om je heen? Misschien voel je je prettig als je een echte trendsetter bent en ben je dus geneigd gedurfde keuzes te maken. Het is ook zeker geen schande ‘mee te gaan met de massa’ en te kiezen voor populaire trends, bijvoorbeeld luxe relaxfauteuils. Ze vertegenwoordigen vaak een algemeen gevoel en daar kan jij je echt senang in voelen. Maar wellicht heb jij ook ‘maling aan anderen’ en kies je 100% wat bij jou past, zonder wakker te liggen wat een ander daarvan vindt.

Ga je voor duurzaam?

En natuurlijk, in deze tijd van klimaatdoelen kunnen ook duurzame keuzes voor jou zeer belangrijk voelen. Vooral in materiaal en productieprocessen heb je daarin veel te kiezen. Maak dus jouw eigen ‘feelgood’ beslissing en je bent eigenlijk al erg dicht bij het uiteindelijke doel.

Geniet van woonwinkelen

Met alle bovenstaande achtergrondinformatie plan je een dag vrij om lekker te gaan woonwinkelen. Maak eerst een rondje door de winkel, neem de verschillende opties in je op en ga zeker niet direct te pragmatische te werk. Maak de dag leuk, als je hoofd volloopt van al dat moois neem je even gezellig een kop koffie of nuttig je een lunch … kortom; houd het leuk.

Laat je adviseren

Uiteindelijk heb je een goed beeld bij bepaalde meubels en die wil je spiegelen aan je behoeftes. Maar omdat jij niet dagelijks shopt voor meubels, is het raadzaam met de woonadviseur om tafel te gaan en je bevindingen te delen. Het helpt vaak om foto’s of een plattegrond van je woning mee te nemen. Je zult verstelt staan hoe de adviseur je kan verrassen met opties tot indelingen en verrassende combinaties van meubels, zowel in materialen als kleuren.

Wij gingen naar Onstein meubels kopen in Zutphen en zijn nog iedere dag blij met ons interieur … hopelijk draagt dit stappenplan ook bij aan jouw woongenot!

Related Posts