De woontrends van 2022

0
Share

Iedereen wil comfortabel wonen met toch dat kleine beetje flair. Dit kan je op vele manieren doen, maar weet je waar je bij moet stilstaan om in 2022 in trend te wonen? Wil je hier graag achter komen? Lees dan vooral verder!

Welk interieur is in de mode

Kastjes met een print of moet je het toch houden bij je oude misschien zelfs beschadigde meubels? Het interieur mag je af en toe ook eens totaal veranderen. Dit zorgt ervoor dat de sfeer in je kamers anders wordt.. Dit kan je gevoel in de kamer veranderen en meestal geeft deze vernieuwing een goed gevoel. Zo ontsnap je aan de sleur en heb je ook een goede gespreksstarter wanneer er iemand op bezoek komt. Even alles anders kan jou veel goeds doen.

Waar op letten voor feng shui?

Rommel zorgt voor onrust en onrust zorgt weer voor rommel. Om deze cirkel te doorbreken is het goed om even stil te staan bij de feng shui van je kamer. Wat is feng shui vraag je je misschien af? Dit is een manier hoe je je kamer inricht. Wanneer je feng shui in je kamer hebt, heb je een harmonie in je kamer en dit heeft een positief effect op de huiseigenaar en andere bewoners. Letterlijk vertaald staat feng shui voor ´aarde en lucht´. Zo is het bij feng shui zo dat ieder item in je kamer een betekenis heeft en jou op een positieve manier moet beïnvloeden. Doet dit het op een negatieve manier of ben je misschien onverschillig geworden naar de objecten dan is het tijd voor verandering.

Wat is er altijd belangrijk in een kamer?

Om rust te krijgen vind ik ook iets anders heel erg belangrijk. En dit is de luchtstroom en de bereikbaarheid naar buiten toe. Dit kun je goed regelen met een kunststof schuifpui of een aluminium schuifpui. Frisse lucht zorgt er ook voor dat je huis geen bepaalde geur gaat krijgen en verluchten is ook verstandig wanneer je net gefrituurd hebt. Sommige luchten wil je tenslotte niet in je huis laten hangen. Ook is een kunststof schuifpui/aluminium schuifpui handig als je huisdieren hebt. Op deze manier kan je snel en gemakkelijk de deur openschuiven om je hond of ander huisdier naar buiten te laten.

Zorg er dus voor dat je een goede luchtstroom hebt en brand zo nu en dan een geurkaarsje of wierook om die hardnekkige geuren uit je huis te krijgen. Geurstokjes is nog een andere tip die ik je wil meegeven. Deze geurstokjes geven niet alleen een lekkere geur af, maar kunnen ook voor een bepaalde sfeer zorgen. Wij als mens zijn hier namelijk gevoelig voor. Zo kan een geur een bepaalde betekenis voor jou hebben. Sommige mensen denken bijvoorbeeld bij de geur van rozen aan de liefde. Bij de geur van Lavendel en bloemen worden mijn gevoelens getrokken naar die mooie zomer dagen op de camping. Experimenteer en probeer! Deze geuren zijn altijd verstandig, maar ook zeker op het toilet! Mocht je de geur van deze geurstokjes te zacht vinden dan kan je ook altijd een aroma diffuser proberen. Deze verspreid geur samen met waterdamp.

Related Posts