Deze 5 inspirerende bedrijven wil je volgen op social media

0
Share

Facebook, Instagram, Twitter en tegenwoordig ook TikTok. We kennen het allemaal wel en we gebruiken het dagelijks. Of je nou foto’s van je eten post, tweet over je dag of een video op TikTok post social media wordt altijd gebruikt. Maar is dit nu eigenlijk alleen belangrijk om jouw privé leven te delen en om te laten zien aan je vrienden hoe goed het met je gaat? Nee tuurlijk niet! Grote bedrijven spelen keihard in op social media en hieronder lees je welke 5 dat zijn en wat ze doen. 

Tesla

Misschien wel het meest recente geval van geniaal omgaan met social media: De tweets van meneer Musk. Als je nog hebt liggen slapen en dit gemist hebt, even een korte uitleg. Elon Musk (eigenaar Tesla) Besluit de verkoop van Tesla’s toe te staan via Bitcoin. Hij tweet hierover. Een korte tijd erna blijkt dit allemaal niet milieu vriendelijk te zijn. Wederom Elon post een tweet: “Tesla’s niet meer te koop met Bitcoin als betaalmiddel” Vervolgens tweet hij dat Tesla haar aandelen in Bitcoin niet verkoopt. Maar waarom is dit geniaal? Heel simpel. Na de tweets van Elon steeg de koers van de Bitcoin enorm. Door andere tweets daalde deze weer. Musk kon dus met zijn tweets makkelijk winst maken op zijn Bitcoin aandelen door het gebruik van zijn social media! Kassa 

Apple

Elk jaar is Apple er weer bij. Via Instagram en Facebook kondigen ze altijd hun Apple Keynote aan! Dit zijn een van de meest bekeken live evenementen op het internet. Hoe doen ze dit? Door middel van een geheimzinnige openingsvideo. Geniaal of niet dan? 

Ubereats

Dankzei het gebruik van goede social media berichten en een combinatie van tv reclame en sponseringen in bijvoorbeeld het Franse voetbal is Ubereats een van de grootste eten bezorgbedrijven geworden ter wereld. Zo zie je maar dat social media dus echt de toekomst is!  

Intersport

Ook Intersport is volop bezig met social media. Een tijdje terug heeft het bedrijf veel volgers en klanten erbij gekregen door een social media actie. Bij de actie kon je voor de rest van je leven onbeperkt gratis Nike Tech trainingspakken winnen. Natuurlijk moest je Intersport wel volgen en dit delen met je vrienden. Kort na deze win actie kwamen de Nike producten in de sale op hun webshop en werd deze sale op hun Instagram account gepost. Kassa dus! 

Mascotte

Je zou het niet verwachten, maar Mascotte (Verkoper van vloeitjes voor de sigaretten) is ook volop bezig met hun Instagram pagina. Ze hebben veel volgers weten te krijgen door een collab met een van de bekendste rappers van Nederland Kevin! Hierdoor verwachten ze een nieuwe doelgroep aan te spreken en zo ook nieuwe klanten te werven. 

Related Posts