Een avontuurlijke vakantie in de Alpen

0
Share

In een tijd dat er veel veranderd vanwege Corona zijn ook vakanties niet altijd zeker. Als je een vakantie boekt is het helaas mogelijk dat het op het laatste moment gecanceld wordt. Sommige hebben een vliegvakantie in de winter geboekt naar een zonnig oord en de ander wilt graag weer op wintersport kunnen. Wij van sterk-verhaal.nl zijn altijd op zoek naar leuke sterke verhalen. En dus ook naar bijzondere mogelijkheden om op vakantie te kunnen.  

Roadtrip door de Alpen 

Het voordeel van je eigen vervoer is dat je niet afhankelijk bent van anderen. Met de auto ben je zo vrij als een vogel, ook tijdens Corona en (halve) lockdowns. Er zijn tal van leuke routes die naar en in de Alpen zijn. Denk aan mooie routes langs bepaalde meren in de Alpen of neem eens een trip langs diverse bekende Alpencols. Deze zijn namelijk bijna altijd wel begaanbaar met de auto.  

Maak mooi bergwandelingen 

Ergens naar binnen kan vaak een probleem zijn, maar buiten is altijd open en toegankelijk. Ook tijdens een lockdown. In alle Alpenlanden zijn ontzettend veel wandelroutes die adembenemend zijn. Bekijk van te voren goed waar je gaat wandelen en plan je route zorgvuldig. Neem daarin mee in hoever je in conditie bent en zorg voor goede schoeisel en andere uitrusting.  

Tips: rijd eens naar de Glocknerstrasse in Oostenrijk en wandel daar onder de Grossblockner. Of beklim een simpele heuvel in de vooralpen van Frankrijk. In deze landen is het trouwens ook mogelijk om huttentochten te maken. Daarbij wandelen je van de ene berg naar de volgden. Hierbij kun het zo lang mogelijk maken als je wil. Bij de voorbereiding van een huttentocht Zwitserland is het raadzaam om van te voren te reserveren en denk er aan dat je niet met euro’s kunt betalen.  

Vliegen naar de Alpen

Als je snel naar de Alpen wilt dan kun je altijd nog gaan vliegen. Je bent wel meer afhankelijk van anderen en eventuele maatregelen. Het grote voordeel is dat je er snel bent, mits er geen KLM vertraging is uiteraard. Als je er eenmaal bent kun je bijvoorbeeld een auto huren voor een bepaalde tijd en verder ter plekke de omgeving zelf op eigen houtje verkennen. Dit kan zowel in de zomer als in de koudere wintermaanden.  

Related Posts