Een duurzamere trouwjurk? Probeer gerecycled polyester

0
Share

Het is geen geheim dat bruiloften vol spannende momenten zitten. Behalve dat ze duur zijn, kunnen ze ook ecologisch niet-duurzaam zijn. Denk aan voedselverspilling of gedrukte uitnodigingen.

Er zijn echter veel oplossingen voor dit probleem, waaronder het kopen van een trouwjurk van gerecycled polyester. Fast fashion trouwjurken zijn niet ongewoon, dus investeren in een jurk van gerecycled polyester kan een slimme beslissing zijn.

Duurzame trouwjurk

Als je op zoek bent naar een duurzame trouwjurk, denken we aan een gerecyclede polyester trouwjurk. Bovendien zullen we nu de redenen uitleggen waarom milieuvriendelijk materiaal belangrijk is.

Waarom kiezen voor gerecycled polyester?

Het heeft geen zin om over gerecycled polyester en de voordelen ervan te praten zonder de olifant in de kamer te noemen. De term “polyester” heeft een problematische associatie en vertegenwoordigt typisch het niet-duurzame element dat we in snelle mode zien.

Het produceren van traditioneel polyester, of “virgin polyester”, vereist een overmatig verbruik van energie, water en chemicaliën. Gerecycled polyester heeft echter een veel lagere ecologische voetafdruk en gebruikt meer dan 53% minder energie voor de productie.

Bovendien gebruikt gerecycled polyester PET als grondstof voor plastic waterflessen en voorkomt het dat ze op de vuilstort terechtkomen. Het kan ongetwijfeld vreemd lijken om een ​​trouwjurk van plastic waterflessen te hebben. Maar het goede nieuws is dat gerecycled polyester niet van mindere kwaliteit is dan goed gemaakt nieuw polyester. Het is echter veel milieuvriendelijker.

Door gerecycled polyester te gebruiken, komt er minder plastic in de oceanen. Voor veel aanstaande bruiden reden genoeg om te kiezen voor een duurzame trouwjurk van dit materiaal.

Bladeren door de gerecyclede polyester trouwcollectie

Het vinden van de perfecte trouwjurk kan een hele opgave zijn. Als je belangrijkste focus het kiezen van een milieuvriendelijk materiaal is, kunnen opties schaars zijn.

Hoewel er geen one-size-fits-all benadering is voor trouwjurken, willen velen een materiaal dat vloeiend, licht aanvoelt en de juiste hoeveelheid elegantie toevoegt.

Wit of toch een andere kleur?

Als een witte trouwjurk niet jouw stijl is, is er ook een vintage trouwjurk verkrijgbaar dat duurzaam is en in de kleuren roze, varengroen, hazelnoot, ijsblauw of salie. Bovendien als je niet de bruid bent, is zo’n jurk ook geschikt om om naar een bruiloft te dragen, vooral als bruidsmeisje.

Related Posts